Abutment Design Technician

DENTSPLY Implants ingår i DENTSPLY IH AB, som är ett globalt ledande företag för produkter, tjänster och support inom dentala implantat, kirurgi och urologi. Vi har sedan 1948 fortlöpande utvecklat marknadsledande lösningar som uppfyller viktiga behov inom vården. DENTSPLY IH AB har huvudkontor i Mölndal, där vi har ca 1200 engagerade medarbetare. Vi finns via dotterbolag och distributörer runt om i världen samt ingår i DENTSPLY-koncernen, som 2013 omsatte 20 miljarder kronor.

Avdelningen Atlantis som ingår i DENTSPLY Implants, tillverkar individuellt anpassade distanser och försörjer Europamarknaden och Australien med Atlantis komponenter. Atlantis teknologi bygger på en unik metod som utgår från hur den färdiga tanden ska se ut. För att utveckla dessa komponenter används senaste CAD/CAM-teknologin. Verksamheten är kundorderstyrd med krav på utleverans till kund nästföljande dag.

Vi söker nu en Abutment Design Technician till avdelningen Atlantis. Tjänsten är ett vikariat på ca 11 månader.

ARBETET INNEBÄR att du med hjälp av ett expertsystem designar distanser som ska passa kundens specifika önskemål. För att fånga tandens geometri i en virtuell designmiljö kommer du att arbeta enligt en patentskyddad process. I arbetet ingår frisläpp av tillverkningsorder, scanning av tandmodeller samt kontakt med kunder för att lösa specifika kundkrav. Arbetet bedrivs dagtid med olika arbetspass, men kan på sikt övergå till någon form av skiftgång.

VI SÖKER DIG som har tandteknisk utbildning, gärna med erfarenhet från tandtekniskt laboratorium och design i CAD-miljö. Du är kvalitetsmedveten, noggrann och lägger stor vikt vid att tillhandahålla god service mot kund. Du är van att analysera, ta beslut samt trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi förutsätter att du kan utrycka dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

VILL DU VETA MER ring rekryterande chef Parisa Ganjaie Bonander, tel. 031?3764243

DU SÖKER TJÄNSTEN via www.dentsplyimplants.se. Vi behöver ha din ansökan hos oss senast 10 augusti.