4000 barn screenade på TLUGs volontärresa till Tanzania

Volontärverksamhet

Fyra volontärer från Tandläkare Utan Gränser reste i februari till Tanzania för att besöka avlägsna byskolor där de undervisade barnen om munhygien, kost och tandhälsa. Nästan 4000 barn screenades och av dem remitterades ca 1400 till tandläkare ”Dr Bodil” som är stationerad i landet för TLUG.

TLUG Grupp 4 bestod av Olivia Dahl, Lena Tångring-Olsson, Emelie Krook och Maja Naser

Gruppens reseberättelse präglas av nyfikenhet men också av stolthet över arbetet med barnen ute i byarna. Målet var att hinna träffa så många barn som möjligt för att förhoppningsvis lägga grunden för en bättre tandhälsa hos barnen.

De fyra volontärerna sammanfattar sin resa så här:

– Det har varit en fantastisk resa. Vi har blivit väl omhändertagna av alla människor som vi har träffat på, framförallt av Bodil som varit en riktig klippa! Projektet har varit väl förberett, strukturerat och meningsfullt. Det jobb vi utfört i Mufindi har uppskattats mycket av alla och vi har alla fyra lärt oss mycket under vår korta tid där. Ett stort ”asante sana” (tack så mycket) till Bodil som gjort det hela möjligt.

Sök till volontär

TLUG söker kontinuerligt volontärer. Man skickar ut tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor men också blivande tandvårdspersonal, dvs. studenter, kan delta.

Läs mer om hur du blir volontär för TLUG      

 

Ge en gåva till Tandläkare utan gränser!

Tandläkare Utan Gränser arbetar helt ideellt och är beroende av bidrag för att kunna hjälpa så många som möjligt.

PLUSGIRO: 51 21 72-8
BANKGIRO: 408-7482
SWISH NUMMER: 1234762233