7 steg för ett lyckat besök på Swedental

Aktuellt

Många går i den tron att åka på Rikstämman och Swedental är ett avbrott i vardagen. Det är det ju också men det kan bli mycket mer än bara ett avbrott om man bara tänker efter lite före…

 1. Förbered dig innan du är på plats
  Läs programkatalogen. Den hittar du här tillsammans med utställarföteckning ››
  Är ni flera på kliniken på mässan? Fördela uppgifter att göra.
 2. Boka in önskade möten
  Avsätt tid till viktiga möten
 3. Strukturera din tid
  Gör en plan hur du skall disponera din tid
 4. Genomför planen
  Missa inga viktiga saker
 5. Knyt nya kontakter
  Här finns både kunskap och många produkter på plats

 6. Sammanfatta
  Reflektera vad ditt besök har resulterat i och vad detta innebär för din verksamhet.

 7. Återkoppla
  Följ upp det du påbörjat och genomför på hemmaplan. Behöver du mer information? Kontakta de som du tycker är mest intressanta att samarbeta med.

På Swedental kryllar det av gamla kollegor, studiekamrater och leverantörer. Det gör att du säkert får trevligt men vill du dessutom ha med dig någon nytta eller något nytt med dig hem till vardagen då får du nog vara lite strukturerad.

 

Välj rätt dag/dagar!

Välj dag beroende på syftet med ditt besök.

Torsdagen bästa dagen på mässan?

På torsdagen är det normalt lite lugnare på utställningen, personalen i montrarna lite mer alerta och du får möjlighet att diskutera dina önskemål i lugn och ro. Kanske hittar du något du vill veta mer om?

After Dent: Torsdagen bjuder på underhållning av Annis Brander. After Dent pågår kl 17-19 vid entrén.
Där finns även vi på Dental24 om du har något du vill framföra till oss. Var inte blyg! 🙂

 

Häktisk fredag

På fredagen är det mer häktiskt och vanligtvis står alla och pratar med alla. Ljudnivån brukar också bli hög i utställningshallen, så förvänta dig inte att du hör allt vad alla säger. Det brukar också var svårt att hitta en lugn vrå även om många utställare verkar ha gått in restaurangbranschen och serverar båda det ena och det andra i montrarna. Du träffar garanterat någon du känner och inte sett på länge!

Avrunda ditt mässbesök med After Dent. Passa på att koppla av umgås med kollegor, vänner, oss på Dental24 och ladda upp inför en fortsatt trevlig kväll.  För underhållning står bröderna Rongedal.

 

Lördagen är perfekt för bra affärer

Nu intar också barnvagnarna gångarna, det är lite lugnare igen, i alla fall för de som inte var igång sent natten innan och man kan kanske avsluta en och annan bra affär så att både du och säljaren kan åka hem med en god känsla i magen och att ni har fått gjort något bra på Swedental.

Många gånger är just ett sådant här tillfälle ett avstamp till något nytt som du kan ha glädje av i många år framöver.

 

Text: Per Ahlberg

 

Per Ahlberg har länge arbetat med marknadsföring och försäljning av medicintekniska produkter och tjänster. Per har dessutom varit Business Manager för fackmässor på Svenska Mässan och sett många lyckade och mindre lyckade mässor/utställningar.

Taggar
Aktuellt