ALMASOFT förvärvar DentalEye

Företagsnytt

ALMASOFT AB har tecknat avtal om att förvärva DentalEye AB. Bildhanteringssystemet DentalEye har tillverkats sedan 1992 och är marknadsledande för digital bildhantering på tandläkarpraktiker. Systemet har tusentals användare hos privatpraktiker i Sverige, Danmark och andra länder samt tre svenska landsting.

Anders Berggren som grundat DentalEye AB och varit företagets VD fram till han nu går i pension säger ”Det har varit en fantastisk tid med DentalEye och jag känner mig väldigt nöjd och trygg med att ALMASOFT tar över. Det kommer borga för fortsatt kvalitet och utveckling.”

ALMASOFT har utvecklat lösningar för svensk tandvård i snart 30 år och levererar journalsystemet ALMA och kvalitetssystemet Qdent. Sedan 2015 ingår även Preventum och dess administrativa tjänster i utbudet.

”DentalEye förstärker ALMASOFTS produktportfölj med en viktig del i tandvårdens vardag. Det är med stolthet och stor ödmjukhet jag tar över efter Anders. En kompetent man som varit i branschen länge och skapat ett fint bolag med en fin produkt.” säger Marcus Johansson, VD för ALMASOFT AB.

Många svenska tandläkarpraktiker använder sedan länge både ALMA och DentalEye och kan nu vända sig till en och samma leverantör för support och olika tjänster.

Naturligtvis välkomnas nya kunder, speciellt de som använder det ena eller andra av systemen och vill ta del av det kombinerade erbjudandet. I övrigt planeras inga stora förändringar utan DentalEye AB fortsätter sin verksamhet som ett eget bolag med kontoret i Sundbyberg.

 

Källa: Pressmeddelande

Taggar
Företagsnytt