Ann-Charlotte vann resan till AACD i Chicago

Personnytt

Ann-Charlotte Moberg, student vid Tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet, har tilldelats SACD:s resestipendium ”Introduktion Till Kosmetisk Tandvård” för 2017. Priset är en resa till den stora kongressen AACD Scientific Session i Chicago, USA 2018.

Ann-Charlotte vann stipendiet med följande motivering:
”Ann-Charlotte Moberg har visat prov på djupt intresse inom kosmetisk tandvård. Hon har redan utfört kompositfyllningar i den estetiska zonen med oklanderligt resultat och dessutom dokumenterat detta med strålande foton.”

Ann-Charlotte studerar förnärvarande på sista läsåret på Tandläkarprogrammet.
– Enligt kriterierna skulle man ha ett dokumenterat intresse för det kosmetiska. Jag tänkte att då får jag väl dokumentera något då, och visa att jag är intresserad, säger Ann-Charlotte.
– Sedan växte det under tiden. Vi har tillgång till väldigt fina kameror på skolan. Men det är inte så många som använder de där kamerorna.

SACD:s Resestipendium instiftades 2016 för att stimulera och stärka intresset för estetisk tandvård bland blivande tandläkare och tandtekniker. Stipendiet utses av SACD:s styrelse. Priset överlämnades av SACD:s president Mats Burendahl på SACD Höstkurs och Årsmöte i Malmö, som ägde rum tidigare i oktober.
AACD står för American Academy of Cosmetic Dentistry. AACD är världens största organisation för utbildning i kosmetisk tandvård.

 

Källa: SACD

Taggar
Personnytt