Aqua Dental satsar på ortodonti

Företagsnytt

Tandläkarkedjan Aqua Dental utökar sin nyligen inledda verksamhet inom ortodonti. Sex nya specialisttandläkare har anställts och man har dessutom knutit till sig Anette Fransson som Senior adviser. 

– Ortodonti är ett unikt specialistområde, de långa behandlingstiderna kräver att teamet är kompetent, stabilt över tid och har tillräcklig skala, säger Henrik Augustsson, koncernchef på Aqua Dental.

Den privata tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter att växa, nu har de valt att satsa på ortodonti. Fyra ortodontister: Flora Rissler, Sanja Cof, Sara Ghasemi och André Wikholm är på plats och ytterligare två tandläkare kommer att ansluta sig till specialistteamet inom det närmaste halvåret. Anette Fransson kommer in som Senior adviser och ska arbeta med vidareutveckling av både ortodontister och ortodontiassistenter. Hon har 40 års erfarenhet av tandvårdsbranschen och har under cirka tio år varit utbildningsansvarig för ST-utbildningen inom ortodonti i Örebro.

Till ortodontiteamet hör även fem erfarna ortodontiassistenter. Aqua Dental startade i januari 2018 en formell utbildning för ortodontiassistenter med sex deltagare per utbildningsstart. Denna utbildning gör tandläkarkedjan unik eftersom de är den enda privata aktören som gjorde en liknande investering i den egna kompetensförsörjningen.

Intention att utveckla verksamheten

Aqua Dental har tidigare riktat sig mot och erbjudit tandreglering till vuxna patienter men har under året även börjat ta emot så kallade tandregleringscheckar från Stockholms läns landsting. Det innebär att tandläkarkedjan nu även hjälper barn och ungdomar upp till 23 år som behöver hjälp med tandreglering.

Att utveckla ortodontiverksamheten har länge varit företagets intention, men de har tidigare inte kommit i mål.

– Ortodonti är ett unikt specialistområde, de långa behandlingstiderna kräver att teamet är kompetent, stabilt över tid och har tillräcklig skala. Nu bygger vi upp en fantastisk organisation vilket vi är stolta och glada över, säger Henrik Augustsson, koncernchef på Aqua Dental.

Initialt kommer tandläkarkedjan att ta emot ortodontipatienter på sju kliniker men målsättningen är att arbeta med tandreglering på alla befintliga och nya kliniker.

– Vi för även dialog med andra välrenommerade ortodontister som ska hjälpa oss att driva utvecklingen av en ledande ortodontiverksamhet. Parallellt med detta för vi samtal om att ta emot patienter från andra landsting, säger Henrik Augustsson.

Utökade möjligheter att ta emot remisser

Aqua Dental kan nu alltså ta emot remisser gällande tandreglering för både vuxna och barn.  De barn och ungdomar som kommer till Aqua Dental med tandregleringscheckar har dessutom förtur på att träffa specialisterna.

 

Källa: Aqua Dental

Taggar
Företagsnytt