Årets tandsköterska 2015

Personnytt

PERSONNYTT: Utmärkelsen till Årets tandsköterska utses efter nominering av kollegor och patienter och delas ut vid en ceremoni på Svenska tandsköterskeförbundets yrkeskonferens 5-6 februari. Vinnare är…

Utmärkelsen Årets tandsköterska 2015 gick till Alexandra Myrén från Munhälsan Familjepraktik i Viserum.

Apoex_19

Foto: Susanne Forsell

Från vänster till höger: Tobias Karlsson, Susanne Nordberg (ordförande STF), Alexandra Myrén, Joakim Isaacsson (marknadschef ApoEx)

Motiveringen löd: Vinnaren av Årets tandsköterska 2015 arbetar alltid föredömligt och förtroendeingivande. Med ett tillitsfullt men humoristiskt tillvägagångssätt bidrar hon till mycket god stämning bland kollegor och patienter. Hon är skärpt vid detaljarbeten, synnerligen ambitiös samt enormt erfaren trots sina unga år och därför är hon en sann förebild för framtidens sköterskor!

Priset är instiftat av företaget ApoEx och Svenska tandsköterskeförbundet.

“Syftet med utmärkelsen är att öka kännedomen om tandsköterskeyrket och dess attraktivitet”, säger ApoEx marknadschef Joakim Isaacsson.

”Under en tioårsperiod behöver den svenska arbetsmarknaden ca 6 000 nyutbildade tandsköterskor. Det är en stor utmaning och samtidigt en viktig fråga för samhällets fortsatta hälsa”, säger Svenska tandsköterskeförbundets ordförande Susanne Nordberg.

 

ApoEx är ett av Sveriges snabbast växande företag och fick i december 2014 ta emot den prestigefulla utmärkelsen Årets Supergasell.

Svenska Tandsköterskeförbundet är tandsköterskans språkrör i tandvårdsfrågor med myndigheter, organisationer och tandvårdsbranschen. STF arbetar med utbildning, är remissinstans och ett nätverkande yrkesförbund.

 

Det går redan nu att rösta på Årets Tandsköterska för nästkommande år. Som patient eller arbetande inom tandvården röstar du enkelt på din egen tandsköterska eller kollega genom att gå in på www.svetf.se eller www.apoex.se.

 

 

 

 

Taggar
Personnytt