Astra Tech blir DENTSPLY Implants

Företagsnytt

I juni 2011 köpte amerikanska DENTSPLY International upp Astra Tech, bestående av delarna Dental och HealthCare. Nu sjösätts de båda affärsområdena under ny flagg – DENTSPLY Implants och Wellspect HealthCare. Personalen behålls och verksamheterna blir kvar i Mölndal.

Tydligare profilering inom respektive affärsområde, ett större sortiment för kunderna och full fart framåt. Så beskriver Lars Henrikson, Group Vice President på DENTSPLY Implants, och Svenn Poulsen, Group President på Wellspect HealthCare, den närmaste framtiden då namnet Astra Tech försvinner och nya ägaren DENTSPLY International satsar vidare. Inom kort skyltas huvudkontor och hemsidor om, i övrigt blir förändringen utåt sett marginell. Nuvarande produkter kommer finnas kvar i båda affärsområdena, med samma välkända namn, och kompletteras av DENTSPLY Internationals befintliga utbud. Kvar blir också personalstyrkan i Sverige – totalt cirka 1100 anställda.

Lars Henrikson, DENTSPLY Implants
– Vi gläds åt att kunna stanna kvar i Mölndal med allt vad det innebär, till exempel fortsatt samarbete med Chalmers och Sahlgrenska Akademien, och åt styrkan i att ha en driven ägare som vill och vågar satsa framåt. För oss på DENTSPLY Implants betyder det ett omedelbart tillskott av nya produkter och större resurser för forskning, utveckling och på marknadssidan.

Källa: Astra Tech

Taggar
Företagsnytt