Bekvämt och punktligt med BLÅ TÅGET

Kommunikation

BLÅ TÅGET erbjuder en annorlunda reseupplevelse på Sveriges mest trafikerade tågsträcka Stockholm-Göteborg. Här kan resenären koppla av i klassiskt vackra 60-talsvagnar, bli serverad mat som lagats ombord eller slappna av i pianobaren.

BLÅ TÅGET startade 2011 efter avreglering av järnvägen. Med ett nytt, miljövänligt Siemens-lok körs passagerarna i ombyggda, nostalgiska 60-talsvagnar på sträckan Göteborg-Stockholm tur och retur torsdag-måndag.

Punktlighet

– Vårt mål är att erbjuda resenären en njutbar tågresa utöver det vanliga och efter att ha varit igång i snart fyra år tycker jag att vi har lyckats bra. Vi räknar med att snart gå med vinst och kan investera i nya spännande projekt, berättar Mons Bolin, delägare och VD för BLÅ TÅGET.

– Förutom att skapa en bekväm reseupplevelse håller vi hårt på punktligheten. Restiden ligger mellan 3 tim 30 min och 3 tim 50 min. Punktlighet gör att många affärsresenärer väljer BLÅ TÅGET trots att det inte är den snabbaste operatören på sträckan, fortsätter Mons Bolin.

Renlighet och fast pris

BLÅ TÅGET (BT) är också noga med renlighet och städning – tåget grovstädas även den stund det står still och väntar på passagerare för återfärd. Personalen är klädda i stiliga uniformer.

– Vi har valt att hålla ett fast biljettpris och det uppskattas av många resenärer. Man vet på förväg vad det kostar och det tycker resenärerna är rättvist, säger Mons Bolin.

En enkelbiljett Stockholm-Göteborg kostar 450 kr i II klass och 750 kr i I klass. Biljetterna kan köpas både på BT och SJ. Internet och eluttag ingår.

Begränsad tidtabell

BT kör bara torsdag-måndag och endast en tur i varje riktning per dag. Enligt Mons Bolin var efterfrågan liten på tisdagar och onsdagar så istället används den tiden för underhåll av tågen. Underhåll görs med egen kvalificerad personal på den egna verkstaden i Uddevalla.

Nyhet 1 – GRÖNA TÅGET

I början av november sjösätter BT en budgetklass. Ett märklingrönt tåg ska trafikera sträckan Göteborg-Stockholm-Uppsala fredag + söndag. Detta blir BTs budgetklass och kostar lite mindre (250 kr enkel). Vagnarna tar fler passagerare men det kommer att finnas både restaurangvagn och kiosk ombord. På sikt kommer också budgetresenärerna att få tillgång till internet och eluttag.

Nyhet 2 – Konferensvagnar

Senare i år kommer två konferensvagnar att sättas in i trafik för att ge företag och sällskap möjlighet att utnyttja tiden ombord för sina möten.

 

Ta BLÅ TÅGET till Riksstämman/Swedental 2015 i Göteborg

Unna dig en bekväm resa med Sveriges Orientexpress. Res med BLÅ TÅGET till Riksstämman/Swedental i Göteborg i en vagn reserverad för tandvårdspersonal.

Mer information om resan

 

Fakta om BLÅ TÅGET

Torsdag – måndag trafikerar tåget sträckan Göteborg-Alingsås-Skövde-Hallsberg -Stockholm- Uppsala tur och retur. Lördag och söndag kör tåget inte till Uppsala.

Alla i första klass, och de flesta i andra klass, har tillgång till fritt Internet och eluttag. Kupéerna med sex platser passar för mindre arbetsmöten. BLÅ TÅGET erbjuder också paketresor med hotell i Stockholm och Göteborg. Tisdagar och onsdagar kan tåget abonneras för företagsevenemang och event.

Bokning sker via info@blataget.com
Kundtjänst 0771-501 501

 

/Gunilla Ekholtz
Skribent Dental24

Taggar
Kommunikation