Bluephase G4: Den första intelligenta Bluephase-lampan

Pressmeddelande

Stilig, går att lita på och smart: Bluephase G4 – den första Bluephase-lampan som har ett inbyggt, automatiskt assistentsystem för ännu bättre resultat.

För att lyckas med direkta och indirekta restaurationer behövs bra material och utrusning som går att lita på. Här är ytterligare en faktor som många inte är medvetna om: den precision som ljushärdningen utförs med, spelar en väsentlig roll för kompositrestaurationernas hållbarhet. Det är här Bluephase G4 – den senaste ljushärdningslampan från Ivoclar Vivadent – kommer in. Den fjärde generationen av Bluephase familjen är inte bara snygg, den har en unik användarvänlig egenskap: Polyvision teknologin.

Vibrationer varnar användaren om ett användarfel

Tack vare Polyvision teknologin kan Bluephase G4 upptäcka om handstycket rör sig under exponeringsarbetet och om restaurationen inte längre kan härdas på rätt sätt. Om detta händer, kommer lampan att vibrera för att varna operatören om felet och vid behov kommer exponeringstiden automatiskt att förlängas med 10 %. Om handstycket rörs för mycket – t.ex. om ljusledaren hamnar utanför munhålan – kommer lampan automatiskt att stängas av för att ljushärdningen ska kunna återupptas på rätt sätt. Fördelarna för operatören är: enkel hantering, diskret assistans, tillförlitliga härdresultat och nöjda patienter.

En härdlampa som kommunicerar med operatören

Med det automatiserade assistent systemet, representerar Bluephase G4 en helt ny generation av härdlampor som kan göra både och: härda på ett säkert och tillförlitligt sätt och kommunicera med operatören. Ljushärdningslampan erbjuder ett högt ljusflöde på 1200 mW/cm2, polywave LED teknologi och ett brett spektrum från 385 till 515 nm och en 10-mm bred ljusledare med en homogen ljusstråle. Dessa funktioner gör det möjligt för en extremt effektiv applicering för att skapa högkvalitativa resultat på mycket kort tid.

 

Källa: Pressrelease från Ivoclar Vivadent