Bo Ekberg avgår som ordförande för Sveriges Tandteknikerförbund

Personnytt

Bo Ekberg avgår som ordförande för Sveriges Tandteknikerförbund. Han kommer inte att ställa upp för omval vid årsmötet i november.

I början på mars meddelande Bo Ekberg styrelsen för Sveriges Tandteknikerförbund att han avgår.

– I november har jag varit ordförande i fem år. Jag kände att det var rätt så lagom att kliva av och att det var dags för någon annan att ta vid. Det har varit ett intressant och spännande jobb och jag har träffat många kreativa människor med mycket synpunkter. Ofta har de tyckt att förbundet har gjort alldeles för lite, säger Bo Ekberg med ett skratt.

Bo Ekberg har inte någon huvudfavorit till ny ordförande, men han ser gärna att det är någon med en bakgrund som tandtekniker, med bred erfarenhet inom området. Gärna en kvinna.

– I dag är det väl så att majoriteten av de svenska tandteknikerna är kvinnor. Både Norge och Danmark har kvinnliga ordföranden och vi har ju en manlig vd, så visst kan det vara dags för en kvinna. Det är i alla fall ett väldigt stimulerande jobb. Så den som får frågan ska definitivt tacka ja.

Bo Ekberg hoppade in som ordförande precis när han just hade sålt sitt laboratorium för snart fem år sedan.

– Då fick jag väl aldrig riktigt tid att ta det lugnt, så det ska jag göra nu. Sitta och bara vara ett tag.

– Men sedan har jag väl en del ogjorda saker som jag ska ta itu med. Jag tänkte också jaga och spela golf. Och så har jag faktiskt funderat på en långresa till Australien.

Källa: Sveriges Tandteknikerförbund/Björn Hasselblad

Taggar
Personnytt