Colosseum Smile förvärvar Tandlaget

Företagsnytt

Från och med 1 januari 2017 ingår Tandlagets fyra kliniker i Sveriges och Nordens största privata tandvårdskedja med totalt 52 kliniker – inklusive Tandlaget – i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård.

Tandlaget är Norrbottens största privata tandläkare – en framgångsrik tandvårdskedja med 55 anställda på fyra kliniker i Luleå, Boden, Kiruna och Piteå. Tandlaget har erbjudit tandvård sedan 1989 och bildades in i nuvarande form 2009. Med sin starka förankring i Norrland erbjuder Tandlaget idag bred kvalitetstandvård till drygt 20 000 patienter
– från rutinundersökningarna till specialiserad vård.

– Den här investeringen gör vi utifrån att Tandlaget driver en otroligt bra verksamhet idag. Vi vill bygga vidare på det som finns och all verksamhet fortsätter precis som vanligt. Vi är väldigt glada och stolta över att ha Tandlaget som en del i Smile-familjen. Det känns också bra att vi i och med förvärvet har tagit ett stort kliv in i den norra delen av Sverige, säger David Halldén, koncernchef på Colosseum Smile Group.

– Vi har följt Colosseum Smiles utveckling under de senaste åren och känner att vi har samma syn på utvecklingen av svensk tandvård. Med Colosseum Smile får vi en stark partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen av Tandlaget, säger Britt Falck, vd på Tandlaget.

Källa: Smile Colosseum Group

Taggar
Företagsnytt