Colosseum Smile förvärvar Tandläkarhuset Umeå Implantat Center

Företagsnytt

Colosseum Smile förvärvar Tandläkarhuset Umeå Implantat Center. Från och med 1 september 2016 ingår kliniken i Sveriges och Nordens största privata tandvårdskedja med totalt 47 kliniker i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård. Den nya kliniken blir kedjans nordligaste klinik i Sverige.

Tandläkarhuset startades i Umeå 1986 och vilar på två ben: allmäntandvård och specialisttandvård inom områdena protetik, käkkirurgi, ortodonti och oral fysiologi. Tandläkarhuset Umeå Implantat Center är en av Sveriges första och största privata implantatkliniker med omkring 3 000 implantatpatienter sedan starten. Kliniken fungerar även som remissinstans för regionen.
Tandläkarhuset Umeå Implantat Center har idag 17 medarbetare, varav 10 är allmäntandläkare och specialister.

– Den här investeringen gör vi utifrån att Tandläkarhuset driver en otroligt bra verksamhet idag. Vi vill bygga vidare på det som finns och all verksamhet fortsätter precis som vanligt. Vi är väldigt glada och stolta över att ha Tandläkarhuset Umeå Implantat Center som del i Smile-familjen.
I och med förvärvet har vi etablerat en viktig plattform för utvecklingen av vår närvaro i norra delen av Sverige, säger David Halldén, koncernchef på Colosseum Smile Group.

David Halldén

– Vi har följt Colosseum Smiles utveckling under de senaste åren och känner att vi har samma syn på utvecklingen av svensk tandvård. Med Colosseum Smile får vi en stark partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen av Tandläkarhuset, säger Jörgen Edström, vd på Tandläkarhuset Umeå Implantat Center.

Jörgen Edström

Källa: Colosseum Smile

Taggar
Företagsnytt