Crocebo Bio introducerar en ny, specifik medicinsk behandling mot parodontit

Företagsnytt

Crocebo Bio lanserar Decapinol, ett nytt evidensbaserat behandlingsalternativ för hjälp vid behandling av gingivit och förebyggande av parodontit. Terapin baseras på banbrytande svensk forskning.

Gingivit och dess förlängning parodontit är vanliga kliniska sjukdomar som orsakar stort lidande och stora kostnader, och på allvar hotar patientens hälsa och livskvalitet. Decapinol möjliggör effektiv och skonsam hjälp vid behandling i tandköttssjukdomens alla faser, både på mottagningen och som egenvård i hemmet mellan mottagningsbesöken.

Produkten Decapinol är avsett för lokal terapi och bygger en skyddande barriär mot gingivit. Decapinol har en unik verkningsmekanism som förhindrar bakteriell vidhäftning till epitel och dentalytor, och till skillnad från klorhexidinprodukter och sköljvätskor baserade på alkohol är Decapinol utvecklad för långtidsanvändning.

Decapinol har licensierats in från det brittiska läkemedelsbolaget Sinclair Pharmaceuticals, för marknadsföring och försäljning på den svenska respektive danska marknaden.

Källa: Presskontakt.se Pressmedelandet i sin helhet ››

Taggar
Företagsnytt