Dansk Tandsundhed – ny organisation för danska kedjor

Organisation

En ny branschorganisation för danska tandvårdskedjor har bildats. Den heter Dansk Tandsundhed och de ser sig själva som ett komplement till det danska tandläkarförbundet Tandlægeforeningen.

Jens Modrup

– Tandvårdskedjor står för en större andel än tidigare. Vi uppskattar att nästan en tredjedel av patienterna idag kommer till en kedja och vi representerar mer än 120 kliniker, så vi är en stor aktör. Därför anser vi också att vi har ett ansvar att vara språkrör och bidra till bättre tandhälsa bland befolkningen, säger ordförande Jens Mondrup, i en intervju i danska Tandlægeblade.

Jens Modrup

Dansk Tandsundhed ser sig som en medspelare och ett komplement till det danska tandläkarförbundet Tandlægeforeningen. Dansk Tandsundhed vill bland annat verka för fler utbildningsplatser för tandläkare i Danmark, smidigare och mindre krånglig lagstiftning för privata tandläkare samt snabbare tillgång till kvalificerad utländsk arbetskraft.

Jens Modrup är VD för Colosseum Danmark, som är en del av Colosseum Dental Group, med 50 kliniker och laboratorier i 11 europeiska länder.

 

Taggar
Organisation