Demo av EMS AirFlow

Demo

AIRFLOW, Luftpolering, blästring, rengöring…Denna metod har många olika namn och oftast menar man samma sak.

AIRFLOW är EMS egna varumärke som dom lanserade redan i början av 80-talet.

Då enbart för supragingival behandling och rengöring av beläggningar och missfärgningar av tex kaffe, the, nikotin mm. Detta var det främsta användningsområdet i 25 år, även om det finns några till, tex att rengöra kavitet före fyllning.

Fram till idag har både enheten AIRFLOW och även pulver utvecklats markant. Från enbart ett Natriumbikarbonatpulver i kornstorlek 65my finns det idag två olika huvudpulver där det PLUS pulvret tar över mer och mer. PLUS har 14my kornstorlek och kan användas både supra- och subgingivalt – ja i hela munhålan inklusive tungan!

 

GBT på en KBF konstruktion. Kan det bli renare enklare?

Detta pulver, ett Erythritolpulver, avlägsnar lätta och medelsvåra beläggningar supragingivalt men hanterar även biofilm subgingivalt. Ett säkert pulver för både mjuk- och hårdvävnad. Fokus ligger idag på GBT- Guided Biofilm Therapy, att helt enkelt kontrollera och hantera biofilmen i bla parodfickor och kring implantat.

Genom ständig utveckling av nya maskiner har även pulveråtgången minskat med 30-70%, beroende på vilken tidigare maskin man jämför med, samt att med rätt inställning uppnås ett snabbare resultat utan att det far pulver runtomkring behandlingsområdet.

AIRFLOW används flitigt av tandhygienister, tandläkare och även tandsköterskor och man fokuserar idag även mycket på orthodonti då man snabbt kan komma åt och behandla svåråtkomliga lägen.

MEN – för en bra upplevelse och en bra start krävs en bra introduktion vilket man alltid ska efterfråga från sin leverantör eller från oss på W&H Nordic. Vi vet att när man väl har börjat med AIRFLOW så är det svårt att sluta med denna typ av behandling, speciellt som patienter ständigt efterfrågar AIRFLOW om dom har fått behandlingen tidigare.

Kontakta produktspecialist Lena Gullberg för mer info och boka gärna besök till din klinik för en liten GBT kurs. lena.gullberg@whnordic.se

Källa: W&H/EMS