Dental Syd flyttar till forskningsparken Medeon

Företagsnytt

För att få plats med mer ny teknik flyttade Dental Syd i slutet på juni från Limhamn till större lokaler på Medeon i centrala Malmö där dotterföretaget Pharmadent redan har sin verksamhet.

– Det pågår en rasande snabb utveckling på tekniksidan inom den tandtekniska branschen. I Limhamn hade vi förstås fräsar och annan modern maskinpark men vi behövde göra plats för ännu mer in-house teknik inom fräsning och CAD/CAM, säger Richard Galambos, delägare Dental Syd.

Dental Syd har flyttat in på företagsparken Medeon i Malmö

Dental Syd har flyttat in på företagsparken Medeon i Malmö

De senaste tio årens snabba teknikutveckling illustreras väl av att Dental Syd endast hade ett datauttag när man flyttade till Limhamn 2004, idag har man 48!

De nya lokalerna på Medeon är utbyggda till 350 kvm och ska rymma 25 anställda.

 

Samverkan med patienten

– I våra nya centrala lokaler på Medeon har vi har byggt en välkomnande reception och en färgstudio med en unit där vi kan fotografera, filma och ta färg. Samverkan med patienten blir allt viktigare för dagens dentallaboratorier, särskilt för avancerade fall med t ex Smile Design. Kommunikationsprocessen är ett av de viktigaste skälen till vår flytt till ett mer centralt läge. Närheten till en intressant forskningsmiljö är förstås också intressant för vår fortsatta utveckling, berättar Richard Galambos.

 

Dental Syd är ett fullservicelaboratorium som startades 1998 och idag har 25 anställda i Malmö och Göteborg.

 

 

 

 

/Gunilla Ekholtz
Skribent Dental24

Taggar
Företagsnytt