DENTSPLY Implants siktar på att bli världsetta

Företagsnytt

Den nya företaget DENTSPLY Implants som etablerats genom sammanslagning av DENTSPLY Friadent och Astra Tech Dental siktar på att bli världsetta på implantatmarknaden. Det framhöll Jim Mosch, Group President, i samband med en presskonferens på Astra Techs världskonferens i Göteborg.

 

DentsplyImplantsLogo

 

Det nya företaget förfogar över de två snabbast växande implantatsystemen på marknaden, DENTSPLY Friadent (Ankylos) och Astra Tech. I portföljen ingår också XiVe implantat, Atlantis – patientspecifika CAD/CAM distanser samt 3D virtuella kirurgisk planering och kirurgiska guider. Genom sammanslagningen intar företaget plats nr 3 på implantatmarknaden efter Straumann och Nobel Biocare.

Företagets Group Vice President, Lars Henriksson, betonade att varumärkena ska behållas separata men att man räknar med att nå synergier bl a genom ”open platform” -lösningar och en starkare marknadsnärvaro, bl a på de 15 marknader där bara ett av företagen tidigare varit representerat. Genom sammanslagningen får man också mera forskningskompetens och kan stärka utbildningssatsningarna för tandläkare och studenter.

Jim Mosch berättade att DENTSPLY varit intresserade av Astra Tech sedan 2005. När budgivningen väl startade i början av 2011 var DENTSPLY en av 60 intressenter och kunde i juni 2012 avisera att man förvärvat Astra Tech för 1,8 miljarder USD. Förvärvet är den största affären i DENTSPLYS historia och ökade företagets omsättning med 25 %.

Astratechdental.com

Dentsply.com

 

Taggar
Företagsnytt