DENTSPLY Implants – under samma tak på den svenska marknaden

Företagsnytt

Mölndal, September 2012 – Du har känt till dem som Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadent. Nu heter företaget DENTSPLY Implants och man visar upp sig för första gången med det nya namnet i lite större sammanhang i Sverige under Tanumsdagarna 7-8 september och på Tylösandsdagarna 12-15 september.

Lars Henrikson, Group Vice President, Marketing, R&D and Operations, DENTSPLY Implants , säger: ”Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadents historia, i kombination med styrkan hos den nya ägaren DENTSPLY International, skapar en ny, unik grund för att överträffa de förväntningar som dagens kunniga och krävande tandvårdspersonal har. DENTSPLY Friadent och Astra Tech Dentals kunder kan vara säkra på att våra världsledande produkter kommer att bibehållas och utvecklas. Vi fortsätter att vara starkt engagerade i innovation och klinisk forskning, och vår gemensamma vision är – att öka livskvaliteten för patienter över hela världen”.

DENTSPLY Implants erbjuder ett brett sortiment som ger en unik frihet att skapa förutsägbara, varaktiga och patientspecifika implantatlösningar. Produktportföljen består av dentala implantat och protetik, regenerativa benersättningsmedel, digital teknik och professionella utvecklingsverktyg. Den nya verksamheten kommer att aktivt marknadsföra och sälja produkter under namnet DENTSPLY Implants.

Nytillträdda James Sheridan, Managing Director Nordic, säger ”Vi har nu ett fantastiskt urval av produkter som samlats i ett bolag, och representeras av en unikt kvalificerad säljkår. Vi ser fram emot möjligheten att bygga vidare på samarbetet med tandvården och att tillhandahålla optimala lösningar för implantatpatienter”.

Om DENTSPLY Implants
DENTSPLY Implants är en sammanslagning av två framgångsrika och innovativa verksamheter inom området tandimplantat: Astra Tech Dental och DENTSPLY Friadent. DENTSPLY Implants erbjuder ett brett sortiment av implantat, såsom ANKYLOS®, ASTRA TECH Implant System™ och XiVE®, digital teknik som ATLANTIS™ patientspecifika distanser, regenerativa benersättningsmedel och professionella utvecklingsprogram. DENTSPLY Implants skapar mervärde för tandvårdspersonal och ger förutsättningar att förbättra sina patienters livskvalitet.

Taggar
Företagsnytt