Dentsply Sirona förvärvar MIS Implants

Företagsnytt

Dentsply Sirona har träffat avtal om att förvärva MIS Implantat Technologies, ett implantatsystem i lågprissegmentet med tillverkning och huvudkontor i Israel.

Enligt köparen Dentslpy Sirona är MIS väl positionerat inom lågprissegmentet på implantatmarknaden, såväl i sin hemmaregion som globalt.

– MIS har en brett produktutbud av implantat och tillhörande produkter inom sitt segment, vilket gör det till ett utmärkt komplement till vårt företag”, säger Jeffrey T. Slovin, koncernchef för Dentsply Sirona. Avtalet öppnar många nya möjligheter för tillväxt och service för båda parter, vilket gynnar kunder och patienter runt om i världen.

Dentsply Sirona utvecklar och marknadsför lösningar för alla typer av implantatbehandling med varumärken som Ankylos, Astra Tech Implant Systems och XIVE. Förvärvet av MIS kommer att utöka utbudet av terapikoncept till ytterligare marknadssegment.

MIS grundades 1995 i Israel. Företaget har en stark närvaro i lågprissegmentet och säljer sina produkter i mer än 65 länder runt om i världen. MIS (Make It Simple) syftar till att förenkla implantatbehandling genom innovation och klinisk utbildning.

Källa/läs mer Dentsply Sirona >>

Taggar
Företagsnytt