”Det går att flytta inom Praktikertjänst”

Verksamhet

Med en lokal tandläkarpraktik finns det risk att känna sig låst med åren – men det går att vara mobil inom Praktikertjänst. Tandläkaren Mårten Fransson flyttade med familjen från Örebro till Varberg, och lyckades på ett smidigt sätt flytta till en ny praktik.

Egentligen var det en slump från början att Mårten Fransson hamnade i Örebro. En bekant drev en praktik med sin far, som gick i pension. Det var en möjlighet som var för bra för att avfärda.

– Det uppenbarade sig ett tillfälle, och jag blev tillfrågad att hoppa på. Jag och min vän köpte in oss i praktiken med varsin del som aktieägare.

Verksamheten rullade på enligt plan, men efter sju år med praktiken – och totalt tio år i Örebro – började Mårten och hans fru snegla på en annan lösning.

– Vi hade mest ”hamnat” i Örebro från början, och när barnen skulle börja skolan längtade vi tillbaka till Varberg och Västkusten. Jag sålde min del i Örebropraktiken och min kollega fick ta in en ny partner.

Vältajmad vakans i Varberg

Precis som han hade haft tur med omständigheterna på vägen till Örebro, upplevde Mårten flyt även den här gången. En Praktikertjänstdriven tandläkarklinik i Varberg sökte en ansvarig tandläkare.

– Det underlättade enormt att det var en PTJ-klinik. Praktikertjänst kunde därmed hjälpa till med stora delar av flyttprocessen, vilket innebar att jag kunde koncentrera mig på att ordna flytten med familjen.

De nya lokalerna var nu tillgängliga och utrustade, men hela personalen i Varberg hade gått i pension samtidigt som den tidigare tandläkaren.

– Jag fick snabbt rekrytera tre nya sköterskor, och efter årsskiftet 2019 var vi igång med allting. Det var lite förvirrande för oss i början att navigera i en praktik som vi inte själva hade byggt upp, men det går fort att lära sig.

Flytten har underlättats betydligt av att arbeta i Praktikertjänst.

– Det har varit oerhört smidigt, och jag har sluppit risken med att ta nya lån och investeringar. Det är kanske inte så många tandläkare med egen praktik som flyttar på sig, men hela processen har varit förvånansvärt smidig.

 

Källa: Praktikertjänst

Taggar
Verksamhet