Didier Dietschi – adhesivernas mästare – besöker Sverige

Utbidning

En av de verkligt stora besöker snart Sverige och SACD - Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Dr Didier Dietschi beskrivs ibland som en uppfinnare med komposit och adhesiver som arbetsfält.

Tandläkaren Dietschi har varit verksam i över 35 år. Han var redan från början intresserad av adhesiver och komposit. Det finns kompositarbeten som Dietschi utförde i början av sin yrkeskarriär som är intakta än idag. Dietschi är en av de mest repekterade namnen inom adhesiv tandvård i den odontologiska världen. Han beskrivs som en ”trollkarl” eller ”uppfinnare” med komposit och adhesiver som arbetsfält. Som föreläsare, lär Dietschi ut hur man utnyttjar dessa behandlingar till fullo.

– Han är enormt skicklig som tandläkare och en sann artist inom adhesiv tandvård. Han är verkligen en av de stora i tandläkarvärlden, säger tandläkare Clas Oscarsson, Stockholm, som tidigare deltagit i Dietschis kurser.

 

Högpresterande och berest

Schweizaren Dietschi tycks hinna med mer än de flesta. Han föreläser över hela världen, forskar vid två erkända universitet och driver en egen tandvårdsklinik. Han har skrivit hundratalet akademiska artiklar, främst om adhesiv/estetisk tandvård. Majoriteten av artiklarna baseras på hans egen forskning inom hållfasthet, färglära och interaktioner bland dentala kompositer. Han är också en av de mest citerade forskarna inom sitt fält.

Aktad av kollegor

SACD:s president Ulrika Nibble sa så här om Dietschi vid en tidigare intervju:

– En mästare. Han är mästare på det mesta, men mest på komposit. Det är en guru jag sett upp till i hela yrkeslivet. Tillsammans med Pascal Magne tillhör han Europas främsta. Han har ju bland annat uppfunnit ny composite.  

Pedagogisk och vetenskaplig

Pascal Magne, själv en välkänd profil och föreläsare, säger så här om Dr Didier Dietschi:

– Han är en av de få personerna på föreläsningsscenen som har kapacitet att sammanfoga enastående kliniskt arbete med vetenskapligt beprövade metoder och presentera dem på det mest pedagogiska sättet. En verklig lärare och mentor!  

Tandslitage och nedabraderade bett 

På senare år problemet med tandslitage ökat i västvärlden. Inom detta område har Dietschi varit framträdande genom sin inriktning på adhesiver. Dietschi kommer särskilt att belysa tandslitage, nedabraderade bett och vävnadsbesparande behandlingar under kursen hos SACD i Göteborg 10 – 12 oktober.

 

Källa: SACD

Didier Dietschi

  • Anlitad föreläsare över hela världen.
  • Författare till över 100 vetenskapliga artiklar, samt till böcker och kapitel i böcker.
  • Forskare vid Geneves universitet samt assisterande professor vid Case Western University i Cleveland, USA.
  • Kontrakterad föreläsare vid IDEA i San Fransisco, USA, CeoDental seminars i Surfers Paradise, Australien och gIDE Global Institute for global education, USA.
  • Driver ett privat utbildningscenter på sin klinik i Geneve (Edudent international) där han löpande har kurser för en mindre publik och då ofta tillsammans med några av världsnamnen inom odontologi, t.ex. Newton Fahl, Pascal Magne.
  • Var konsult vid framtagningen av kompositmaterialet Inspiro, som tillverkas av EdelweissDR.
  • Har tagit fram ett speciellt kit av kompositinstrument för Hu-Friedy, Composculp by Dr. Didier Dietschi.

Aktuell kurs:

Posteriora adhesiva restaurationer: Biomekanik, funktion & estetik i samverkan. Interceptiva behandlingsmetoder av tandslitage med no-prep/ultrakonservativa adhesiva tekniker. Med Dr Didier Dietschi.

Elite Park Avenue, Göteborg, 11-12 oktober.

Taggar
Utbidning