Directa köper instrumenttillverkaren Physics Forceps

Företagsförvärv

Directa med huvudkontor i Sverige har förvärvat extraktionsinstrumenten Physics Forceps från Golden Dent med bas i Detroit.

Förvärvet stärker Directas utbud av atraumatiska extraktionsinstrument och kompletterar dessutom produktportföljen med Luxatorinstrument.

– Tack vare dessa nya produkter i vår portfölj kommer vi att kunna erbjuda ett bredare sortiment för atraumatisk extraktionsteknik till dentalmarkanden och vidare stärka Directas position som tillverkare av premiumprodukter, säger Directas VD Henric Karsk.

Designad och patenterad 2007 av Dr Richard Golden, Physics Forceps atraumatiska extraktionssystem är bland de mest kliniskt effektiva, och mest lätta att använda bland extraktionsinstrument på marknaden. Physics Forceps används mer som en hävel snarare än en tång, och ger en förstklassig hävstångsmekanik. Placeras med ett konstant och stadigt tryck på tanden, spänningen åstadkommer ett tryck som gör att Hyaluronsyra förändrar de periodontala ligamenten så att tanden lösgörs. Det här är en ny atraumatisk metod för att extrahera tänder, oavsett status på tanden samtidigt som det ger en positiv erfarenhet för patienten.

 

Källa: Directa