Distriktstandvården utökar med klinik på Åland

Företagsnytt

Distriktstandvården stärker sin ställning i Roslagen genom förvärv av tandvårdskliniken Citytandvården i Mariehamn på Åland.

I ett nätverk mellan klinikerna i Hallstavik och Rimbo och den nya kliniken på Åland ser företaget en möjlighet att växa med fler medarbetare och kan erbjuda en bred odontologisk kompetens med bl a Distriktstandvårdens specialisttandläkare.

Teledontologi och auskultationer

– Fantastiskt roligt och spännande att vi nu får möjlighet att kombinera den gedigna kompetens som finns på kliniken i Mariehamn med all kompetens som finns på våra kliniker i Stockholms län, säger verksamhetschef Annika Brismar. Samarbetet kommer bl.a. att ske genom en utvecklad teleodontologi, auskultationer, specialistkonsultationer och gemensamma konferenser. Vi har medarbetare och specialister som redan nu annonserat att de med glädje tar färjan över till Mariehamn!

Södertälje nästa

Bolaget framhåller i sin pressrelease att liknande nätverk som byggs upp i Roslagen kommer att initieras även när Distriktstandvården i Södertälje öppnas i början av november tillsammans med klinikerna i Järna och Nykvarn.

– Vi fortsätter vår vision att öka tillgången till riktigt bra och nära tandvård även lokalt på mindre orter. Nu växer Distriktstandvården vidare, både genom förvärv och att vi bygger fler kliniker. Vi ser gärna att vi fortsätter växa med fler förvärv, säger Jan Lindqvist vVD och Ibbe Gnem, VD Distriktstandvården i Sverige AB.

Distriktstandvården behåller Åländska Citytandvårdens namn, läge och personal.

 

Distriktstandvården är en tandvårdskedja med 13 kliniker i Stockholm och en klinik i Mariehamn på Åland. Företagets 180 medarbetare erbjuder komplett tandvård för alla åldrar, även specialist- och akuttandvård.

 

Källa: Pressmeddelande

 

Taggar
Företagsnytt