dpnova – en dramatisk historia

Företagsnytt

Den senaste tidens händelseutveckling kring dpnova har minst sagt varit dramatisk. Turerna har varit många och stundtals med snabba förändringar. Bara de senaste månaderna har dpnova både bytt ägare och blivit försatt i konkurs.

Dpnovas sista turbulenta år

Från 2009 till 2011 nästan halverades dpnovas omsättning, från 194 MSEK till 102 MSEK, och antalet anställda minskade från 214 till 119 personer.

Våren 2009 lämnar ett 50-tal anställda dpnova och går till ett nystartat tandtekniskt laboratorium, Tic, Tandteknik i Centrum AB, Malmö.

Sommaren 2011 ställer dpnova in betalningarna och ansöker om rekonstruktion. Dpnova har då gått med förlust under flera år. Ansträngningar görs för att rädda bolaget.

I augusti 2010 förvärvar ScanMer AB 100 % av aktierna i dpnova AB.

I januari 2012 går dpnova ihop med Cervident under banderollen ”Ett företag – En vision”.

Bara ett år senare, i slutet av februari 2013, säljer Mikael Tindergård på Cervident sin andel i dpnova till ScanMer AB och flyttar tillbaka till de tidigare lokalerna.

Kort därefter säljer ScanMer AB dpnova vidare till Tic, Tandteknik i Centrum, Malmö. Därpå, den 19 mars 2013, försätts dpnova i konkurs.

Dpnova blå (import) som marknadsförs av GQL, Global Quality Lab Malmö AB, berörs inte av dpnovas konkurs.

 

En epok går i graven och Tic blir dubbelt så stort

Tic övertar dpnova i Malmö, Stockholm och Göteborg. Många tidigare anställda får en ny arbetsgivare, men inte alla, framförallt inte i Malmö.

Dpnova i Göteborg och Stockholm drivs vidare med befintlig personal i Tics ägo.

 

/Dental24

 

 

 

Taggar
Företagsnytt