Elisabeth Rasmusson, Göteborg ny president för SACD

Personnytt

1 juli tillträder tandläkare Elisabeth Rasmusson som ny president för SACD - Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Elisabeth har varit med i SACD:s styrelse sedan 2016. Hon har sin praktik på Götaplatsen i Göteborg.

Vad kommer du att verka för som president?

– Jag skall verka för att SACD är den ledande organisationen i Sverige inom estetisk och kosmetisk tandvård. Och jag vill fortsätta att bjuda in de främsta föreläsarna som ligger i framkant. Vi skall även ha specifika kurser för färre deltagare, med särskilda teman, som skall ledas av våra egna duktiga SACD-tandläkare.
– Jag vill också jobba för att alla skall känna sig välkomna som medlemmar. SACD är ingen klubb för inbördes beundran. SACD är öppet för alla.

Vad säger du till dem som överväger att gå med i SACD?

– Många tror kanske att SACD inte är för dem, att de inte har den typen av patienter eller att de inte har tid. Men för oss har man estetik i allt man gör. SACD står för ett förhållningsätt till hur man arbetar.
– Tydligen tror en del att våra kurser är dyra. Det stämmer inte. Våra kurser är mycket prisvärda vid en jämförelse. Ingen behöver heller köpa hela kitet. Man kan ta en enstaka kurs och nöja sig med det.
– Dessutom ger vi 25 procent rabatt åt tandtekniker. Vi vill verkligen ha dem med oss! Vår nästa kurs är en Hands On med Roberto Iafrate, en av Europas bästa tandtekniker.

Elisabeth Rasmusson tillträder som ny president för SACD 1 juli 2018

Det kollegiala tycks vara viktigt för SACD. Varför är det så?

– Det kollegiala utbytet som vi har är väldigt viktigt för man skall tycka det är roligt att bli bättre. Vi har alla ett motstånd mot att lära om. Det är lätt att lära sig, men svårt att ändra sig. Vi förändrar oss tillsammans till det bättre för våra patienter.
– Ackrediteringsprocessen är också väldig viktig. Tänk bara att få en mentor som leder dig fram till ökad kunskap. När får man hjälp av en annan tandläkare på det viset?

Elisabeth Rasmusson tillträder som ny president för SACD 1 juli 2018

Responsible Estethics – ansvarsfull estetik – är ordet för dagen. Vad betyder det för dig och SACD?

– Jag tror att estetisk tandvård måste vara ett komplement till den allmänna tandvården. Man måste arbeta för att bibehålla hälsa, funktion och leenden. Evidensbaserad god vård innefattar alltid estetik på hög nivå. Det sammanfattas som ansvarsfull estetik.

 Hur har din tid i SACD påverkat dig i ditt yrke?

– Tiden i SACD har förändrat hela mitt sätt att vara tandläkare. Jag jobbar helt annorlunda. Jag jobbar mot excellens, som är det allra, allra bästa man kan prestera. Det betyder bland annat att det aldrig finns utrymme för chanstagande. Jag arbetar mycket, mycket mer med evidensbaserade protokoll och checklistor.

För information om SACD:s höstkurs The role of visual perception in harmonizing minimal and non invasive indirect restorations into the patient faces” kontakta koordinator Heléne Fägerblad på helene@sacd.se  eller på tel 0768-18 57 70

SACD – Swedish Academy of Cosmetic Dentistry vidarereutbildar tandvården i kosmetik och estetik. SACD är en officiell dotterorganisation till American Academy of Cosmetic Dentistry, världens största organisation för kosmetiskt inriktade tandläkare. SACD håller kurser vecka 11 och 41 varje år.

Källa: SACD

Taggar
Personnytt