Elos Medtech övertar Cresco från Dentsply Implants

Företagsnytt

Företagsnytt: Överlåtelsen avser Cresco™ systemet, som är en dental protetisk konstruktion för skruvretinerade implantatburna broar. Elos Medtech har tillverkat Cresco sedan 1990-talet och övertar den 1 oktober hela verksamheten från Dentsply Implants.

Elos Medtech, med huvudsäte i Lidköping, är ett ledande europeiskt bolag inom utveckling och tillverkning av dentala och ortopediska lösningar för globala verksamheter. Bolaget har traditionellt arbetat med att utveckla produkter åt andra bolag har nyligen introducerat egna medicintekniska produkter. I slutet av år 2000 lanserade Elos Medtech en ny momentnyckel, och fortsatte sedan med att lansera produkter inom digital tandvård, vilka marknadsförs under varumärket Elos Accurate™. Företaget har mer än 50 års erfarenhet inom området och bolagets cirka 400 medarbetare återfinns vid anläggningar i Europa och Kina.

”Cresco-systemet adderar ett värde till Elos Medtech’s befintliga medicintekniska produktportfölj inom digital tandvård och CAD-/CAM-protetik. Under de senaste åren har vi utvecklat en rad produkter som bidrar till ett förenklat digitalt arbetsflöde inom dental och vi samarbetar med globalt ledande dentala implantatföretag såsom företag som är specialister inom 3D-skanning- och CAD-/CAM-lösningar. Vi ser framtida fördelar av en digital portfölj och Cresco-systemet i kombination med våra framtida innovativa protetiska lösningar”, säger Göran Brorsson, verkställande direktör och koncernchef för Elos.

I och med avtalet får implantatpatienter även fortsättningsvis tillgång till ett behandlingsalternativ med skruvretinerade broar baserat på denna teknologi.

 

Om Elos AB
Elos är en av Europas ledande utvecklings- och produktionspartner av medicinteknikprodukter och komponenter som t ex dentala och ortopediska implantat och instrument och marknadsförs som Elos Medtech. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark och Kina. Kunderna utgörs huvudsakligen av internationellt verksamma medicinteknikföretag inom marknadssegmenten Dental, Orthopaedics, Medical Devices samt Diagnostics. Koncernen omsätter ca 400 MSEK och har ungefär 400 anställda. Koncernen är sedan 1989 noterad på NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. Aktien är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.

www.elos.se

 

Källa: Pressrelease

Taggar
Företagsnytt