En systematisk process för framställning av högkvalitativa protesbaser

Mässnytt / Riksstämman

Nyhet Swedental 2012 – IvoBase-systemet

Ivoclar Vivadent presenterar ett nytt protesbassystem vid namn IvoBase. Med detta nya system kan tandtekniker framställa vävnadsvänliga proteser med hög precision med hjälp av en helautomatisk process.

IvoBase-systemet är designat för framställning av hel- och delproteser inom både konventionell och implantatprotetik. Det kan också användas för bettskenor och occlusala splints. Materialet bearbetas i en okomplicerad process. Behovet av vattenbad är borta, vilket betyder; ingen mer vattenånga i laboratoriet.

 

Design i framkant

Injection moulding technology och speciellt designade PMMA resiner utgör hörnstenarna av IvoBase-systemet. De här komponenterna har designats för att komplettera varandra och är fullt koordinerade med varandra. Injektionen av materialet och polymeriseringen utförs av injektorn i en automatiserad process. Materialets kemiska krympning kompenseras till fullo under polymerisationsprocessen tack vare kyvettens patenterade värmestyrning samt uppvärmningssystemet. Detta innebär en tillverkning av protesbaser med hög precision och en enastående noggrannhet i passformen.

 

Maximalt med fördelar

IvoBase protesbasmaterial består av PMMA-baserade självhärdande polymerer, som kombinerar fördelarna hos varm- och kallpolymerisat. IvoBase finns i två fördoserade versioner: IvoBase Hybrid och IvoBase High Impact. IvoBase Hybrid passar för universalanvändning i avtagbar protetik. IvoBase High Impact är speciellt framtaget för proteser med hög belastning, till exempel i implantatstödd protetik. RMR-funktionen (Rest Monomer Reducering) minskar mängden restmonomer till under en procent, och ger IvoBase protesbaser en kombination av hög glans och exceptionell passform.

IvoBase® är ett registrerat varumärke som tillhör Ivoclar Vivadent AG.

Välkommen att träffa oss på Ivoclar Vivadent under Swedental i monter B01:52.

För mer information tel: 08-514 93 940 eller gå in på www.ivoclarvivadent.se

Källa: Ivoclar Vivadent