Enkel process med HealthySmile tandblekning

PRODUKTNYHET

HealthySmile är ett nytt tandblekningskoncept från Åhrén Dental Consult. Klinikern tar avtrycket och Åhréns sköter resten. Den nya metoden bygger på över 25 års klinisk erfarenhet inom tandblekning.

Tandhygienisterna Magdalena Blomqvist och Annica Henning slog sina kloka huvuden ihop och arbetade fram en metod som möjliggör mer fokus på mötet med patienten och mindre stress på kliniken.

Klinikern kan koncentrera sig på diagnostik och marknadsföring och kan sedan låta Åhrén Dental Consults göra resten.

Patienten får en exklusiv förpackning med instruktioner och allt innehåll som behövs för behandlingen.

Så här går processen till

Klinkern tar ett avtryck efter det att patienten genomgått en undersökning och fått information om behandlingen. Avtrycket skickas med ifylld labbsedel till HealthySmile-labbet där skenan framställs. När skenorna är klara packas de i en förvaringsask tillsammans med blekgel i en exklusiv förpackning som även innehåller instruktioner om hur patienten skall gå till väga. Den kompletta HealthySmile-lådan levereras sedan direkt till kliniken en vecka senare.

Blekgel med högt vatteninnehåll

Blekmedlet karbamidperoxid bryts ner till fritt syre som tränger in i emaljen och dentinet. Det fria syret bleker de missfärgade ytorna. Strukturen på tanden påverkas inte eftersom blekgelen som ingår i HealthySmile har mycket högt vatteninnehåll. Forskning visar att fluoret som finns i blekmedlet stärker tanden.

Läs mer om HealthySmile och hur ni kan marknadsföra er klinik på www.healthysmile.se

 

 

Källa: Åhrén Dental Consult

Taggar
PRODUKTNYHET