Familjen Eklunds stiftelse för odontologisk forskning och utbildning

Pressmeddelande

I samband med att TePe Munhygienprodukter AB under 2015 firar sitt 50-årsjubileum, donerar ägarfamiljen Eklund 50 miljoner SEK till en ny stiftelse som har till ändamål att främja forskning och utbildning inom det odontologiska området.

Familjen Eklunds stiftelse för odontologisk forskning och utbildning, kort Eklund Foundation, ska huvudsakligen fördela medel till forskning och utbildningsinsatser som främjar kunskapen kring munhålan och dess sjukdomar, i Sverige såväl som internationellt.

‒ Vi i ägarfamiljen är mycket glada över att vi kan skapa denna stiftelse i linje med den vision om god munhälsa för alla som är central för oss, säger TePes vd Joel Eklund och fortsätter:

 

Joel Eklund VD TePe

– TePe har under 50 år haft ett givande samarbete med universitet, högskolor och tandvårdsprofession både i Sverige och internationellt. Stiftelsen är för oss ett sätt att ge tillbaka till forskningen och skapa något bestående som över lång tid framåt kommer att kunna bidra till kunskapsutvecklingen inom det odontologiska området.

Stiftelsen kommer att börja ta emot ansökningar under våren 2016 för bidrag under hösten 2016.

Källa: Pressmeddelande TePe

 

Relaterat:

Hör och se Hanna Sjöström Marknadsdirektör på TePe berätta om stipendiet på Dental24play (1:19) >>