Första SACD ackrediteringarna godkända

Personnytt

”Ett genombrott för svensk tandvård.”

SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry, inledde för ett år sedan arbetet med SACD Ackreditering, en metod att kvalitetssäkra tandläkare och tandtekniker.

ACKREDITERAD_MEDLEM_SACD

I dagarna har två tandläkare och en tandtekniker klarat utmaningen och är nu ackrediterade. SACD Ackreditering befäster Akademin som landets främsta företrädare för kvalitet inom estetisk-kosmetisk tandvård.

barbro_berg249 Michael_Karlsten249 Przemek_Seweryniak249

Tandläkare Barbro Berg, Halmstad. Foto Katrin Svensson.
Tandläkare Michael Karlstén, Mörby Centrum/Stockholm. Foto Kristina Marcusson.
Tandtekniker Przemek Seweryniak, Cosmodent AB, Malmö. Foto: The Studio.

”I min strävan att uppnå excellent tandvård är SACD’s Ackreditering ett viktigt delmål. Jag ser denna fantastiska utbildning och min ackreditering som bekräftelse på att jag är på rätt väg, säger Barbro Berg.”

Michael Karlstén:  ”-Det finns inget bättre sätt att nå sin egen toppnivå än att sträva efter Ackrediteringen i SACD. Resan dit är kantad av lärande. Alla är vinnare!”

”SACD´s ackreditering tar kommunikationen mellan tekniker och tandläkare till nästa nivå säger Przemek Seweryniak.”

”Jag är oerhört glad att de första medlemmarna nu är ackrediterade. Det visar samtidigt att metoden, som är väl beprövad internationellt, även fungerar i Sverige.

Ivan_Rosengren249

Tandläkare Ivan Rosengren, Borås,
projektets initiativtagare,
motor och sammanhållande kraft.
Foto Mats Landerberg Studio.

– Detta är ett genombrott för svensk tandvård. SACD Ackreditering möjliggör för första gången att tandläkare och tandtekniker att få sina kliniska och tekniska färdigheter inom estetisk-kosmetisk tandvård objektivt bedömda, examinerade och dokumenterade.

Taggar
Personnytt