Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

Ny app

Med Rocka munnen flyttar Folktandvården in i svenska hem och telefoner. Appen som innehåller både spel och timer ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

När siffrorna visade en oroväckande ökning av karies hos yngre skolbarn insåg Folktandvården att man behövde ett nytt verktyg i kampen för friskare tänder. Samtliga Folktandvårdsorganisationer i hela landet står bakom den nya digitala satsningen för svensk folkhälsa och barntandvård.

– Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och skärmtid i ett roligt spel så att familjen kan leka fram en bra vana tillsammans hemma. Målet är att tandborstningsrutinen ska mötas med ett uppspelt ”jag vill!” från barnen istället för ett tjatigt ”du måste” från föräldrarna, säger Eva-Karin Bergström, leg tandhygienist, Folktandvården Västra Götaland.

– För att kunna fortsätta förebygga och vara världsbäst på friska tänder måste vi anpassa oss, utveckla oss och våga använda nya verktyg. I våra telefoner finns många appar som inspirerar och hjälper oss att hålla ordning i vardagen. Det känns självklart att Folktandvården ska finnas med där och peppa både små och stora att ta hand om tänderna, säger Eva-Karin Bergström.

Eva-Karin Bergström, leg tandhygienist, Folktandvården Västra Götaland

Appen kommer att finnas för gratis nedladdning från App Store och Google Play från och med tisdag 22 maj.

 

Källa: Folktandvården

Taggar
Ny app