”Folktandvården light” öppnar i Uppsala

Folktandvården

För att möta efterfrågan bygger folktandvården en ny klinik i centrum intill Uppsala resecentrum. Kliniken får en kapacitet på över 10 000 undersökningar per år ska erbjuda utökade öppettider.

Folktandvården Uppsala öppnar en ny klinik i Stationsgallerian under våren 2018.

För korta besök och lätta behov

Kliniken får fyra behandlingsrum och personalen ska arbeta så att resurserna nyttjas optimalt. På kliniken erbjuds undersökningar och enklare behandlingar. Vid större behov bokas patienten in hos samma tandläkare eller en tandhygienist på närliggande klinik på Vretgränd, som är utrustad för mer avancerad tandvård.

Ökad tillgänglighet 

– Att ha en ”Folktandvården light”-klinik för kortare besök och för en specifik målgrupp ska öka tillgängligheten för andra kliniker. Vi använder resurserna effektivt genom att patienten träffar den som bäst kan hjälpa till med det aktuella behovet, säger tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm.

I första hand erbjuds befintliga Folktandvårdspatienter som går på kliniker med långa väntetider en tid för undersökning. Andra målgrupper väntas bli 20-23-åringar, patienter med frisktandvårdsavtal och personer med akuta behov och som saknar en ordinarie tandvårdsklinik.

Folktandvården Stationen planeras öppna i mitten av april 2018. Nästa år planeras även utbyggnad av andra kliniker i Uppsala.

 

Källa: Pressmeddelande Region Uppsala