Folktandvården som du aldrig har sett den förut

Riksstämma/Swedental

Folktandvården är mer än flera olika tandvårdsorganisationer. Det är en modern, passionerad kraft med visioner för hela Sveriges hälsa. På Swedental-mässan kommer alla folktandvårdsorganisationer att samlas under ett gemensamt paraply - Folktandvården Sverige.

Sveriges Folktandvårdsorganisationer tar ett nytt grepp i hur de möter besökarna på mässan i november. På den 250 kvadratmeter stora ytan kommer personal från Folktandvården i hela landet att arbeta tillsammans för attrahera studenter och andra presumtiva medarbetare att vara med och skapa framtidens Folktandvård. Besökarna kommer att få uppleva det moderna kunskapsintensiva Folktandvården Sverige.

– Vi vill gemensamt skapa en monter som sticker ut samtidigt som den erbjuder ny kunskap, inspiration och delaktighet. Vår förhoppning är att besökarna kommer att känna att de vill forma sin framtid med oss, säger Gunilla Swanholm, ordförande Sveriges Folktandvårdsförening och tandvårdsdirektör i Region Uppsala.

Montern kommer att bestå av fyra stationer, en kunskapsyta där vi pratar karriär och framtidsplaner, en hälsoyta där man fritt kan diskutera hur vi fortsätter att bygga hälsa för svenska folket samt en framtidsyta där besökare ska lockas att fundera hur framtidens tandvård kan se ut. Det kommer också att bli föreläsningar med intressanta personer i branschen. Vi kommer också att dela med sig av våra kunskaper i form av poddar som du kan lyssna på i montern medan du sitter ner och pustar ut.

– Alla Folktandvårdorganisationer är kunskapsdrivna och en kraft för innovation och utveckling. Genom att dela med oss, både internt och externt, för vi branschen framåt tillsammans med andra aktörer, säger Gunilla Swanholm.

 

Källa: Folktandvården Sverige