Frisk satsning av Oral-B

Aktuellt

ORAL-B SYMPOSIUM 2015: Oral-B samlade över 300 deltagare under en hel lördag på sitt kunskapsspäckade symposium vid Münchenbryggeriet i Stockholm den 23 maj. Föreläsningarna handlade om karies, parodontit, erosionsskador och inte minst beteendevetenskap, dvs. hur man uppmuntrar människor till bra egenvård.

Kunskap ger färdighet inte bara för professionen

Skall man öka kunskapen och utbilda sina patienter till en bättre oral hälsa behöver man bra verktyg. Dessa verktyg är såväl kunskap som bra produkter. Oral-B ville med denna seminariedag erbjuda professionen dessa verktyg genom att tillhandahålla vetenskap, profylaktiska åtgärder och bra lösningar.

 

Kristian_Luuk En som fick lära sig en hel del nytt om tandvård var moderatorn Kristian Luuk som för säkerhets skull hade tagit med sig sin egen tandläkare. Nu har de mycket att prata om vid nästa möte.

 

Föreläsare var bl.a. Svante Twetman som pratade om karies och behovet av balans av olika bakterier i kroppen. Alla bakterier är inte oönskade, men några är. SvanteTwetman

 

Peter Linström pratade om kost och livsstil och dess betydelse för våra tänder. Han avslutade med den nu aktuella 2-års uppföljningen av ”Drycker fräter på ungas tänder” och ”Juice är sämre än Coca-Cola för tänderna” där det visar sig att sötsura sportdrycker är värst. Erosionsskadorna ökar bland befolkningen, speciellt bland de unga. Ofta ett livsstilsrelaterat problem. Peter_Calle

 

Kerstin_Ohrn Kerstin Öhrn förklarade på ett tydligt sätt att det är viktigt att patienten själv måste medverka om man skall åstadkomma en förändring till bättre oral hälsa. Bara tjat fungerar mindre bra!

 

Slutligen föreläste Henrik Jansson om nya forskningsrön som visar på sambandet mellan munhälsa, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar.

Tandvården och den vanliga vården bör samverka bättre, sa Henrik Jansson.

OralB

 

Oral-B’s nya serie – inte bara en el-tandborste!

Oral-B visade även sin senaste modell av eltandborste PRO 6000 med Bluetooth.

Liksom många andra ”livsstilsföretag” såsom Nike, Volvo, Systembolaget! (Promillekoll), m.fl. vill Oral-B koppla sina produkter till en positiv livsstil. Daglig egenvård skall vara optimal. Därför kan man, om man så vill, enkelt se hur man sköter sina tänder i den trådlösa displayenheten som följer med eller i en smartphoneapp. För professionen betyder det att man kan tillhandahålla bra verktyg för bättre munhygien.

 

 

OralB6000

 

Avslutning på Skansen

En informativ dag avslutades lite mer lättsamt på Skansen tillsammans med övriga familjemedlemmar. Både nytta och nöje, helt enkelt!

En mycket givande dag!

 

/Per Ahlberg
Dental24

Taggar
Aktuellt