Här är några av årets höjdpunkter

Aktuellt

Att lära sig nya saker är inte bara nödvändigt utan också ofta väldigt roligt. Så här års aviseras också många nya intressanta kurser och event. Redan nu under våren finns det flera spännande utbildningstillfällen både på hemmaplan och lite längre bort. Att delta i utbildningar betyder också ofta att man träffar både gamla och nya kontakter. Att nätverka och skapa goda relationer är inte minst viktigt.

Praktikertjänsts nya kursprogram ute nu

I dagarna släpper Praktikertjänst sitt omfattande kursprogram för alla som arbetar med tandvård, d.v.s. inte bara de som är anställda i Praktikertjänst.

– Ett viktigt skäl för kompetensutveckling är att se till att hålla sig i framkant vad gäller god vård och service till patienterna. Vi erbjuder kurser för hela Tandvårdssverige, säger Maria Mattsson, tf chef för Praktikertjänsts utbildningsavdelning.

I kursutbudet finns kompetensutveckling för samtliga yrkeskategorier inom tandvården, samt kurser för hela tandvårdsteamet. Marknadsföring, bemötande på mottagningen och ledarskapsutveckling är några av de ämnen som också erbjuds till medarbetare som inte arbetar kliniskt.
Här hittar du hela Praktikertjäst kursutbud >>

DentaNet – skandinavisk arrangör med internationella kursgivare

Det skandinaviska nätverket DentaNet erbjuder numera kurser i både Sverige, Danmark och Norge. Missa inte Pascal Magne i Oslo den 27-28 maj eller Francesca Vailati i Köpenhamn, Stockholm och Oslo. I början av nästa år kommer Dooren, Mahn, Hobson & Maini till DentaNet Symposium 2017 i Köpenhamn. DentaNet arrangerar även löpande kurser i Inman Aligner i Sth/Cph/Oslo och Helsingfors.
Här hittar du alla DentaNets kurser >>

Förkovra dig på kursresa utomlands

För dig som vill åka på kursresa med utvecklande innehåll och på intressanta platser såsom Burma, Argentina, Påskön, Zanzibar, Madeira eller Island föreslås Curomed Utbildning.
Här finner du alla Curomeds kurser >>

Tandvårdsdag i Kalmar

Du har väl inte missat Tandvårdsdagarna? Nästa Tandvårdsdag går den 6 april i Kalmar men skynda dig att anmäla dig för det finns bara ett fåtal platser kvar.
(se Dental24 Play >>)

Oral-B Symposium i Stockholm och Göteborg

Lördagen den 21 maj intar Oral-B under en heldag Berns Salonger i Stockholm, ett årligt event som är mycket uppskattat av tandvårdsprofessionen.
I början av oktober kommer detta symposium även att gå i Göteborg.
Se reportage från förra årets Oral-B event i Stockholm: Frisk satsning av Oral-B >>

Tylösandsdagarna 2016

Nu är även programmet till årets Tylösandsdagarna 2016 den 15-17 september klart. Årets tema är ”Fatta Rätt – Jobba Lätt”. Här får du verkligen förena nytta med nöje! Har du aldrig varit med på Tylösandsdagarna så har du garanterat missat något!

BDSeminar/Dawson Acadamy

Om du lyssnade på vår podcast med tandläkare Michael Karlsten, diplomerad utbildare för AACD, så hörde du nog att han rekommenderade en kursresa till BDSeminars/Dawson Academy i Wiral, England.
Här hittar du BDSeminars/Dawson Academy kursprogram >>

Webinar kommer stort

Att studera på nätet har blivit allt vanligare. Här kan du ta del av flera olika kurser.

•    10 kriterier inför köp av CBCT
Prof. Dr. Frank Liebaug tar i sitt webinar upp en 10-punkters checklista över vad du bör beakta inför din investering i CBCT. Här får du hjälp som både hindrar dig från dåliga köp och hjälp att hitta det bästa systemet för dina individuella diagnostiska behov.
Se webinar ”10 kriterier inför köp av CBCT” >>
Sponsrat av KaVo

•    Guide to Growth – Hur får man fler patienter till sin tandläkarpraktik?
Undrar du över hur framgångsrika kliniker blev just framgångsrika? Var det bara ren tur eller finns det orsaker till framgången? Den stora generationsväxlingen inom tandläkarkåren leder till att allt fler kliniker säljs vidare till den yngre generationen. De har valet att enbart förvalta eller ta chansen att utveckla kliniken till något nytt och ännu bättre. Oavsett hur man startar med sin första praktik finns det hos de flesta klinikägare ambitioner och mål som man vill förverkliga.
Låt det inte stanna vid en dröm. Nu kan du ta del av hur framgångsrika tandläkare fått sina praktiker att växa både genom ett större patientflöde men också genom att erbjuda sina patienter fler behandlingsmöjligheter.
Genom unika webbaserade liveföreläsningar får du veta hur de lyckats med sina ambitioner och fått sina kliniker att växa och blomma ut till sin fulla potential. Ta chansen att ta del av värdefulla råd och handfasta tips som kan omvandla dina ambitioner/drömmar till verklighet.
Intresseanmälan: Guide to Growth >>
Sponsrat av Nobel Biocare

Ännu fler Kurser & Event

Kurser & Event är en av Dental24s mest besökta sidor. Vill du ta del av fler utbildningar kring implantat, implantatprotetik, estetik, ledarskap, m.m.?
Gå in på Dental24:s Kurser & Event >>.
Sortera (filtrera) enkelt fram det som passar just dig eller din personal.

Slutligen hoppas vi att ni redan nu har bokat in Riksstämman och Swedental som i år går på Stockholmsmässan onsdagen den 16 till fredagen den 18 november.
Att mötas både här på nätet och i verkligheten är viktigt för att utvecklas.

 

/Per Ahlberg

Taggar
Aktuellt