Hela dentalbranschen samlas på Stockholmsmässan

Mässnytt / Riksstämman

Den 16-18 november samlas tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister, och studenter på Odontologisk Riksstämma & Swedental, Nordens största och viktigaste mötesplats för dentalbranschen. På fackmässan Swedental kommer 200 utställare få ta emot ca 11 000 förväntansfulla besökare som vill ta del av nyheter och nätverka med kollegor. På Odontologisk Riksstämma väntas ca 3 000 delegater ta del av den senaste forskningen i form av seminarier och diskussioner under tre dagar på Stockholmsmässan.

I år är det ett stort seminarieprogram med ca 80 programpunkter som ingår i Riksstämman med allt från inspirationsföreläsningar av bland andra Henrik Schyffert till internationella experter som är på plats och delar med sig av de senaste rönen.

Årets tema på Odontologisk Riksstämma är ”RÖRELSER: Munnen & omvärlden: Vägarna framåt” som handlar om tandvårdens och tandhälsans roll i dagens samhälle för den enskilda människan. Det sker stora förändringar i vårt samhälle och hur påverkas tandvården och enskilda individers tandvård av detta. Ämnet diskuteras utifrån vetenskap, regelverk, invandring, ökat sockerintag, fluor och inte minst etik. Hur påverkar dessa saker utvecklingen inom tandvården?

I år har Tandläkarförbundet valt att lyfta de äldres rätt till en bra munhälsa. Det handlar om att uppmärksamma och öka kunskapen om äldres munhälsa. Hur kan vården samverka bättre för att stötta rätt? Mer information här >>

Något helt nytt och kanske otippat är att det i år arrangeras en konstutställning där verksamma inom tandvården ställer ut sina verk. Det är 18 konstnärer som är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister och tandsköterskor som medverkar. Mer information här

Odontologisk Riksstämma och Swedental i Stockholm är Nordens viktigaste mötesplats för dentalbranschen och tillsammans ger de en aktuell och komplett bild av forskning, produktnyheter, utveckling och framtid.

För mer information besök www.swedental.org eller kontakta
Magnus Eriksson, projektchef, magnus.eriksson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 30