Inspiration nyckeln till värdefullt kunskapsutbyte

Utveckling

Kända profiler inom tandvårdsbranschen bjuds in till Folktandvården Skåne för att hålla inspirationsförläsningar till förmån för värdefullt kunskapsutbyte.

Under årets tredje och sista inspirationsföreläsning presenterade de framstående forskarna Peter Lingström och Malin Stensson var vi står idag gällande dentala erosioner och probiotika.

– Vi är en kunskapsdrivande aktör som satsar stort på kompetensöverföring och forskning. Inspirationsföreläsningarna ger våra medarbetare möjlighet att ta del av de senaste odontologiska forskningsrönen. För att stimuleras i det dagliga arbetet är det viktigt att ha möjlighet till forskning, kompetensutveckling och vidareutbildning. Våra utbildningar och föreläsningar är populära och ger utmärkt tillfälle att inspireras, nätverka och utväxla erfarenheter, säger Henrik Jansson, Folktandvården Skånes forsknings- och utvecklingschef.

Medarbetare, studenter och samarbetspartners bjuds in till inspirationsföreläsningarna.

– Det är viktigt att kunna inspireras i vardagen och ta del av den senaste forskningen. Det här är ett riktigt bra koncept och det är kul att man har både ett nationellt och internationellt perspektiv, säger Therese som arbetar som tandhygienist i Folktandvården Skåne.

Forskning i Folktandvården Skåne

Folktandvården Skåne satsar årligen på forsknings- och utvecklingsanslag för att utöka och fördjupa forskningen som bedrivs. Medel som alla i Folktandvården Skåne har möjlighet att ansöka om. Det sammanlagda stödet på fyra miljoner går bland annat till studier om olika behandlingsmetoder, ny teknik vid behandling samt sambandet mellan munhälsa och allmän hälsa.

I dagsläget är ett tjugotal forskningsprojekt igång i Folktandvården Skåne, i samarbete med universitet och högskolor. Under inspirationsdagen fick deltagarna också lära sig mer om några av alla spännande forsknings- och utvecklingsprojekt som pågår i Folktandvården Skåne.

– Det är alltid givande att höra andra berätta om sina erfarenheter och kunskaper. Intressant att höra Folktandvården Skånes medarbetare berätta om sina arbeten och de olika karriärvägar som finns, berättar en tandläkarstudent som var på plats.

Populära föreläsningar får uppföljning

Folktandvården Skåne fortsätter med inspirerande föreläsningar under 2020. Syftet med inspirationsföreläsningarna är att erbjuda kollegor, studenter och samarbetspartners ett forum där man kan träffas och utbyta kunskap med varandra.

Inspirationsföreläsningarna är en del av Folktandvården Skånes utbildningsplattform Folktandvården Skåne Academy, där medarbetare under hela karriären kan välja mellan en mängd odontologiska kurser och utbildningar. Utbildningarna och föreläsningarna äger rum på Leendecentralen som är Folktandvården Skånes kunskapscentrum för munhälsa.

Källa: Folktandvården Skåne

Taggar
Utveckling