IT har blivit en stor tidstjuv för många tandläkare

Tjänstenyhet

Under senare år har svensk tandvård digitaliserats i allt snabbare takt, vilket ställer nya krav på tandläkaren. Unident erbjuder en tjänst som kan hjälpa till med alla de IT-relaterade problem som kan uppstå på kliniken.

Ingemar Mannervik, IT-tekniker på Unident, som jobbar med IT på över 40 privata tandläkarpraktiker, förklarar här lite kort hur tjänsten fungerar:

– Via en fast månadsavgift får man fri tillgång till Unidents support, säkerhetsuppdateringar, antivirus, backup och alla de senaste uppdateringarna på journal- och röntgenprogram. Hela tanken med denna tjänst är att all IT ska flyta på så att tandläkaren kan fokusera på rätt saker. Om något behöver lösas på plats åker någon av oss tekniker ut och löser problemet till en fast timkostnad.

De vanligaste problemen jag brukar stöta på är att kliniken inte gjort de säkerhetsuppdateringar som krävs, och ibland har till och med garantierna på kritisk hårdvara såsom server gått ut. Då brukar jag förklara att IT-miljön mår bra av lite mer kärlek, säger Ingemar med ett leende.

Nu lanserar vi även Unident Cloud – en modern tjänst för dig som vill slippa att investera i server och annan IT-hårdvara. Unident Cloud erbjuder i stort sett samma sak som Unident Online, men med den viktiga skillnaden att du har möjlighet att ersätta din server med vår molntjänst.

Läs mer här >>

 

Källa: Unident

Taggar
Tjänstenyhet