Ivoclar Vivadent förvärvar Wieland Dental

Företagsnytt

Med förvärvet av Wieland Dental stärker Ivoclar Vivadent sin position inom området helkeramik.

Ivoclar Vivadent, med huvudkontor i Schaan, Liechtenstein tillkännagav den 21/11 förvärvet av Wieland Dental. Förvärvet kommer att avslutas under det fjärde kvartalet 2012. Transaktionen är nu under godkännande av Deutsche Bundeskartellamt. Ivoclar Vivadent kommer att erhålla aktierna från Beteiligungsgesellschaft BWK och från grundarfamiljen Wieland. Wieland Dental, med 190 anställda, hade en omsättning på 60 miljoner euro under 2011.

Ivoclar Vivadent är ett av världens ledande företag inom dentalbranschen med ett heltäckande utbud av produkter och system för tandläkare och tandtekniker. Helkeramik är en av kärnkompetenserna inom företaget. Med förvärvet av Wieland Dental stärker företaget sin position inom området helkeramik. Robert Ganley, CEO på Ivoclar Vivadent, kommenterar fövärvet: ”Wieland Dental är ett av de ledande företagen i Europa inom området dentala produkter, med marknadsledande varumärken och en stark säljorganisation. Vi är väldigt glada att de nu är en del av Ivoclar Vivadent-gruppen.”

Wieland Dental, hemmahörande i Pforzheim, Tyskland, är en av de ledande tillverkarna på den dentaltekniska marknaden. Med sitt omfattande produktsortiment, från CAD/CAM-material för dentala legeringar och ytkeramer till elektroplätering, erbjuder företaget individuella lösningar för laboratorier samt systemlösningar.

Produkterna från Wieland Dental blir viktiga tillskott till Ivoclar Vivadents produkt-sortiment. Wieland Dental kommer att fortsätta sin verksamhet under samma namn och ledning.

Källa: Ivoclar Vivadent

Taggar
Företagsnytt