Ivoclar Vivadent och 3Shape samarbetar inom området estetisk dental visualiseringsteknik

PRODUKTNYHET

Mjukvaruapplikationen “IvoSmile” från Ivoclar Vivadent, som är baserad på augmented reality (AR), kommer att integreras i 3Shapes ortodonti- och restaurationsapplikationer. De två bolagen meddelar att de ingått ett samarbete för att förverkliga estetisk dental visualiseringsteknik.

3Shape med IvoSmile

IvoSmile-appen, som är utvecklad av Kapanu, specialist inom AR-teknik hos Ivoclar Vivadent Group, använder augmented reality för att visualisera dentala behandlingar i realtid. Visualiseringen av de estetiska behandlingsalternativen baseras på live-bilder som tagits med hjälp av en iPad.

IvoSmile gör att du kan visa bilder på dina patienter före och efter ortodontisk- eller estetisk dental makeover genom att de får titta i en “virtuell spegel”. Därefter föreslår 3Shape TRIOS behandlingssimulators-appen en specifik ortodontisk behandling som baseras på de intraoralt skannade bilderna.

Ortodontister som arbetar med 3Shape TRIOS kan simulera den ortodontiska behandlingen med hjälp av TRIOS Treatment Simulator-appen. Den simulerade situationen överförs till IvoSmile-appen för att visualisera förslaget direkt i patientens mun. Patienterna får möjlighet att se de olika behandlingarnas resultat i realtid, till exempel när de pratar eller ler.

“IvoSmile är ett förstklassigt verktyg som gör det möjligt för dig att aktivt involvera patienterna och väcka deras intresse och nyfikenhet. Det gör patienterna nöjdare. Vi är glada över att kunna meddela att denna teknologi, förutom att användas för restaurationsterapi, nu även kan användas till ortodontiska behandlingar tack vare samarbetet med 3Shape”, säger Michael Taube, CMO, Ivoclar Vivadent.

Källa: Ivoclar Vivadent

Taggar
PRODUKTNYHET