Jenny Kallunki får stipendium från Eklund Foundation

Utmärkese

2017 års stipendium på 150 000 kr från Eklund Foundation tilldelas Jenny Kallunki, specialist i ortodonti, för hennes forskning om behandling av barn med stora överbett.

Stipendiet delades ut vid Malmö Högskolas årshögtid av Joel Eklund, vd TePe Munhygienprodukter AB och styrelseordförande i Eklund Foundation.

Joel Eklund och Anna Nilvéus Olofsson från TePe, tillsammans med Jenny Kallunki och Lars Bondemark från tandvårdshögskolan Malmö

– Oerhört peppande, säger Jenny Kallunki om att ha blivit vald till årets stipendiat. Stipendiet bidrar till att ge projektet legitimitet utifrån och kommer att underlätta arbetet runt omkring, till exempel att anlita statistiker och översättare.

Jenny Kallunki kombinerar forskningen med arbetet som ortodontist i Norrköping. I sin studie undersöker hon skillnaden mellan tidiga och sena insatser för barn med stora överbett. Det handlar inte bara om effektiviteten och resultaten av de åtgärder som sätts in, utan också om hur patienterna själva upplever sin behandling och sin livskvalitet.

”Tidig och sen tandregleringsbehandling av postnormala bett med stort överbett” är titeln på studien som kommer att pågå under flera år, under handledning av professor Lars Bondemark vid tandvårdshögskolan i Malmö.

Stipendiet är instiftat för att främja odontologisk forskning med inriktning på oral hälsa vid Odontologiska fakulteten i Malmö och har delats ut sedan 2000, tidigare år av TePe Munhygienprodukter AB, men från och med 2017 i Eklund Foundations regi.

 

Källa: TePe Munhygienprodukter AB

Taggar
Utmärkese