Lund nytt centrum för Folktandvården Skåne

KLINIKNYHET

Leendecentralen, så kallar Folktandvården Skåne sitt nya centrum för munhälsa. I de nya lokalerna vid Lunds centralstation samlas klinikverksamhet, forskning, utbildning och huvudkontor, som nu flyttar från Malmö.

– Det är en fantastisk utgångspunkt att ha klinikverksamhet, ledning, forskning, utveckling och utbildning så nära varandra. Det skapar goda förutsättningar för att resultatet av kliniska forskningsprojekt snabbare kan nå ut i det praktiska vårdarbetet, förklarar Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

Folktandvården Skånes nya centrum i Posthornet vid Lunds central. Foto: Wihlborgs

I Leendecentralen kommer det att finnas en stor modern klinik med allmäntandvård, specialisttandvård inklusive käkkirurgi, en kunskapsarena för forskning, utbildning och senaste tekniken samt Folktandvården Skånes huvudkontor, som flyttar från Malmö. Totalt 150 personer ska arbeta i lokalerna på 4 848 kvadratmeter som årligen förväntas ta emot cirka 60 000 kunder och patienter.

Den 15 maj öppnas den nya kliniken som flyttar till Leendecentralen från S:t Laurentiigatan i Lund. På bottenplan kommer det att erbjudas enklare behandlingar och akut tandvård. Vid större behov bokas patienten in hos behandlare på andra våningen som är utrustad för mer avancerad tandvård.

– Väldigt snart kan vi erbjuda kunder och patienter en nybyggd och genomtänkt klinik. Med utökade öppettider, smarta arbetssätt och ett nära samarbete mellan allmän- och specialisttandvård kommer vi att kunna ta emot fler kunder i Lund, säger klinikchef Gunilla Sörnmo.

 

Leendecentralen – Tandvård och forskning under ett och samma tak
Kliniken i Leendecentralen kommer att ha 38 behandlingsrum för allmän- och specialisttandvård. Kliniken öppnar den 15 maj och ersätter den klinik som idag finns på S:t Laurentiigatan. På bottenplan planeras åtta behandlingsrum för mindre omfattande behandlingar och akut tandvård samt en stor föreläsningssal för utbildningar. Andra våningen inrymmer en stor klinik med allmäntandvård, specialisttandvård inklusive käkkirurgi samt laboratorium för forskning och ny teknik. På tredje våningen blir det ett kontor med aktivitetsbaserade arbetsplatser för medarbetare på klinik och huvudkontor.

 

Källa: Pressrelease

Taggar
KLINIKNYHET