M-Tec Dental och Forshaga Dentaldepå blir Forstec Dental AB

Företagsnytt

Ägarna till M-Tec och Forshaga fusionerar sina bolag till Forstec Dental AB. Målet för det nya bolaget är att med sitt gemensamma erbjudande motsvara kundernas högt ställda krav på sortimentsbredd, kunskap, service och prisvärdhet för modern tandteknik.

– Med Forstec Dental AB skriver vi tillsamman ett nytt kapitel och ser fram emot en ny resa tillsamman med våra kunder, säger Magnus Martinsson som är VD för Forstec.

De fusionerade bolagen har mycket olika historik. Forshaga Dentaldepå grundades redan 1937 av Karl Sandin och har under de senaste två åren ägts av familjerna Sund och Zetterberg.

M-Tec Dental grundades år 2008 i samband med att A-dental köptes upp och införlivades i Martinsson Meditec med familjen Martinsson som huvudägare. Företaget döptes om till M-Tec.

– Forshaga är välkänt i tandteknikerbranschen som en fin gammal dentaldepå som i åratal levererat hög service, bra logistik med ett brett och prisvärt sortiment. Verksamheten har bedrivits från Forshaga, Stockholm och Malmö. Under 2015 startade Forshaga det nya affärsområdet grossist mot tandläkare.

– M-Tec inledde sin CAD/CAM baserade produktion ”OpenMill” 2010. Det blev startskottet på en satsning på digital tandvård, där vår målsättning varit att bidra i hela kedjan med ett tätt samarbete mellan tandläkare, tandtekniker och industriell CAD/CAM produktion. Den digitala verksamheten har kombinerats med traditionell depåverksamhet för tandtekniker och tandläkare med lager, kontor och produktion i Malmö och Stockholm, berättar Magnus Martinsson.

Forstec Dental AB kommer att bedriva verksamhet i Sverige från Malmö, Forshaga och Stockholm.

 

Källa:  Forstec Dental AB

 

Taggar
Företagsnytt