”Man måste få möjlighet att praktisera det man lärt sig”

UTBILDNING

Tandläkare Ivan Rosengren sticker gärna ut hakan i kvalitetsfrågor. Hans mål är att bli lite bättre varje dag och därför har han startat PTJ Exklusivt, ett utbildningsinitiativ där en kommande föreläsare är den internationellt erkände tandläkaren Lincoln Harris.

Utvecklingen inom tandvården går framåt i ett allt högre tempo. Samtidigt är det både tidskrävande och kostsamt att hålla sig uppdaterad med alla nya metoder och behandlingar som dyker upp.

Därför startade Ivan Rosengren – tandläkare och verksamhetschef på Tandvårdskompaniet i Borås – utbildningsinitiativet PTJ Exklusivt. Ambitionen är att hålla minst ett kurstillfälle per termin.

– Jag har ganska bra kontakter ute i världen och försöker hitta områden som känns heta. Vi vill bara bjuda in de absolut främsta praktikerna i världen, säger Ivan Rosengren.

Utbildningarna äger rum i tvådagarsblock där man blandar teori och praktik; ofta för hela tandvårdsteam.

– Utgångspunkten har varit dilemmat med att många utbildningar bara fokuserar på det teoretiska. Man måste få möjlighet att praktisera det man lärt sig, under överseende av någon som verkligen kan sin sak. Den kurskombinationen har jag själv saknat i Sverige, berättar Ivan Rosengren.

Målet med PTJ Exklusivt är att bjuda in de allra främsta inom sitt område.

Den 20–21 mars 2020 föreläser exempelvis Lincoln Harris, som är tandläkare från Australien. Han har aldrig tidigare varit i Sverige och anses av många vara en av världens bästa kliniker och utbildare.

– Han är en riktig inspiratör som jobbar kliniskt samtidigt som han har sitt eget utbildningsbolag, förklarar Ivan Rosengren och avslutar:

– Lincoln Harris färdigheter är utöver det vanliga och han lämnar ingenting åt slumpen. Hans kurser är mycket mer än terapiplanering och en mer inspirerande föreläsare är svår att få tag på.

Källa: Praktikertjänst

Taggar
UTBILDNING