Många anmälningar mot Allras tandvårdsförsäkring

Skandal

Det skandalomsusade pensionsbolaget Allra marknadsför också en tandvårdsförsäkring som de kallar "Sveriges populäraste tandvårdsförsäkring". Hos Konsumentverket finns en lång rad anmälningar mot bolaget.

Anmälningarna gäller vilseledande marknadsföring, oskäliga avtalsvillkor samt oönskad reklam via telefon och sms.

I ett tillsynsärende 2015 skriver Konsumentverket:

”Konsumentverket anser att Allras marknadsföring angående tandvårdsförsäkringen utlovar ett mer omfattande skydd än vad som motsvaras av försäkringsvillkoren. Marknadsföringen ger intryck av att försäkringen ska täcka alla konsumentens kostnader i samband med tandvård. Marknadsföringen är därmed att anse som vilseledande…”

I en intervju på Dina Pengar berättar sparekonom Claes Hemberg:

Vad är Allras värde i dag?

– Ingenting, säger Claes Hemberg. Bolaget hade två ben. Den ena var den lönsamma delen, PPM, en riktig sedelpress. Det var där man tjänade pengar. Sedan gick man till SEB och sa att man ville till börsen och då sa SEB att man nog behöver några andra ben i verksamheten för att verka mer konjunkturokänslig. Då börjar man med tandförsäkringar. Lull-lull kan vi kalla det.

Hemberg fortsätter:

– I dag är sedelpressen borta och kvar är lull-lullet. Du har ett bolag som inte är värt någonting. Bilden du fick av bolaget innan osäkerheten seglade upp var av ett bolag som är stort, har mycket pengar och som växer. Men i dag är det ett bolag som har smulor i tandvårdsförsäkringar man säljer till rädda pensionärer för dyra pengar. Det går inte att börsnotera. Det finns inget värde i det och det är en liten parantes. Det är bara smulor på bordet.

 

Taggar
Skandal