Mats Lindblom ny bloggare på Dental24

Personnytt

Dental24 har knutit till sig ännu en röst från tandvårdsteamet. Det är Mats Lindblom från Halmstads Dentaltekniska som nu börjar blogga på Dental24. Mats är VD och tandtekniker och kommer också att använda sina kunskaper som marknadsförare och ingenjör när han nu ger sig in i debatten om utmaningarna i branschen.

Mats Lindblom bakgrund

Mats Lindblom, VD och delägare,
Halmstads Dentaltekniska AB

 

Hur kom det sig att du började arbeta med tandteknik?

– När min far i slutet av 1980-talet lanserade titan som skelettmaterial på sitt labb hoppade jag på för att sköta marknadsföringen.

– Min karriär startade som gymnasieingenjör och det första jobbet var att sälja administrativa system. Senare läste jag företagsekonomi, först på högskolan, sedan privat och har en DIHM examen från IHM Business School i bagaget.

 

Vad fick dig att senare utbilda dig till tandtekniker?

– Jag har alltid varit intresserad av materialvetenskap, så arbetet på labbet passade mig bra. Efter några år blev jag också genuint intresserad av yrket och gick tandteknikerprogrammet på Göteborgs universitet. Där påbörjade jag också ett forskningsprojekt inom materialvetenskap som doktorand. Tyvärr hade jag inte tid att avsluta det. Jag har nu varit i branschen sedan 1989.

 

Vilka frågor är viktiga för dig?

– Det är en omvälvande och många gånger krävande tid för tandtekniska labb nu och det är viktigt att vi anpassar oss efter de nya förutsättningarna och stegvis genomför de förändringar som verkligheten kräver. I min blogg tänker jag ta upp och beskriva vardagsfrågor, för de tycker jag saknas i dagens debatt.

 

Du verkar vara en van skribent?

– Både ”Ja” och ”Nej”. Jag älskar det skrivna språket. Tycker det är fascinerande att se hur olika man kan formulera sig för att få fram ett budskap. Allt från journalistik till forskningsrapporter. Otrolig skillnad, men det tar vi en annan gång. Erfaren skribent är jag nog inte, men en och annan vetenskaplig rapport har det blivit.

 

Har du andra intressen vid sidan av företaget?

Tveklöst hockey. Min fritid ägnar jag till stor del att kommentera websända matcher i div 1. Mitt hjärta brinner för Halmstad Hammers och New York Rangers. Har också börjat med geocaching. I övrigt är jag nog rätt tråkig eftersom mitt jobb är mitt största fritidsintresse.

 

 

 

Om Halmstads Dentaltekniska
Verksamheten är främst inriktad på avancerad protetik med ett
urval av väl beprövade material och metoder, där vissa metoder
är egenutvecklade. Företaget har 15 anställda och samarbetar
med tandläkare över hela Sverige.

 

 

Taggar
Personnytt