Mer tid för patienter med FRENDAs journalsystem

PRODUKTNYHET

FRENDA är Sveriges första webbaserade journalsystem för tandvård. Systemet ligger i teknikens framkant och erbjuder bland annat smarta funktioner som röststyrning, automatiserade kallelser och användarvänlig webbtidsbokning. FRENDA har utvecklats tillsammans med tandläkare för tandläkare och syftar till att ge mer tid för patienter och produktion.

Utvecklingen av FRENDA började 2013 och sedan juli 2018 är plattformen tillgänglig för alla vårdgivare i den svenska tandvården.

– Med FRENDA erbjuder vi en webbaserad lösning där all patientdata sparas i molnet på ett säkert och effektivt sätt. Att all data sparas på ett och samma ställe ger en bättre överblick över patientens vårdhistoria samtidigt som det möjliggör besparingsmöjligheter i mottagningarnas lokala IT-miljö, säger Jonny Möllenhoff, marknads- och försäljningschef på FRENDA, och fortsätter:

– Vår lösning innebär också att vårdgivaren kan få mer tid för patienter och produktion. Vår bedömning är att det kan handla om tidsbesparingar på upp mot 30 procent inom framförallt administration där FRENDA erbjuder enkla arbetsflöden.

Jonny Möllenhoff

FRENDA är ett komplett och kraftfullt journalsystem. En helhetslösning som innehåller flexibel tidbok, dynamisk grafik, mångsidiga kallelser, röststyrning, webbtidsbokning, fakturatjänst, realtidskopplingar till Försäkringskassan och mycket mer. Systemet utvecklas löpande och inom kort lanseras en integrerad röntgen- och bildhanteringstjänst där all lagring av bilder sker i molnet.

– Röntgenbilder kräver mycket serverkapacitet och är därför ofta dyrt att lagra. Med vår lösning samlas alla bilder i molnet vilket är mer kostnadseffektivt, säger Jonny Möllenhoff, och avslutar:

– FRENDAs uppgift är egentligen rätt enkel. Det hela handlar om att förenkla användarnas  vardag, minska behovet av tidskrävande administration och ge mer tid för patienterna.

Visas i FRENDA/Praktikertjänsts monter Monter: B08:02 på Swedental.

 

Källa: Pressmeddelande Praktikertjänst

Taggar
PRODUKTNYHET