Möt en av Sveriges bästa webb- entreprenörer

Aktuellt

Per Ahlberg, grundare och ägare till Dental24, har hamnat på tidningen Internetworlds lista över Sveriges skarpaste webbentreprenörer 2010. Per finns på en hedrande 17:e plats på listan, som består av 25 personer.

Dental24 är en nyhets- och kunskapsportal som vänder sig till yrkesverksamma inom dentalbranschen. Portalen fungerar som en snabb och enkel ingång till information och kunskap via nätet. Besökarna kan också knyta kontakter med varandra.

– Internet kan liknas vid labyrint, där det mesta finns – det gäller bara att hitta. På Dental24 finns det som rör svensk tandvård på ett och samma ställe, säger Per Ahlberg.

Det finns fördomar om att tandläkare inte skulle begripa sig på datorer, och att de inte har tid att besöka nätet på grund av sitt kliniska arbete.

Detta tillbakavisas kraftigt av Per Ahlberg.

– Det kunde inte vara mer fel! Man behöver inte veta hur en mobiltelefon fungerar för att använda en. Och de flesta inom svensk tandvård jobbar kliniskt på dagarna. På övrig tid söker de ofta information och kunskap, allt oftare på nätet. Över hälften av alla inom dentalbranschen var inne på Dental24 under förra året, säger han.

Vad är nästa projekt?

– Just nu håller jag med utbildning och att arrangera ett seminarium i Digital affärslogik tillsammans med IHM Business School den 17 juni i Stockholm. Det finns en jättemöjlighet för alla leverantörer inklusive tandtekniker att nå fram med information och kunskap till sin målgrupp, utan att vara påträngande under kliniktid.

Efter sommaren drar Per ut på turné med företagsindividuella Workshop i Modern Marknadskommunikation, jobbar med SFOP/Tylösandsdagarna, Swedental i Göteborg samt med en exklusiv social mingelkväll/konsert med Janne Schaffer på Brewhouse i anslutning till mässan.

– Det är viktigt att även få träffas under trevliga former!

Per Ahlberg brinner för att ”sätta patienten i centrum” och låta patienten dela information om sin hälsa på nätet. Google Health i USA är på god väg att erbjuda just detta. Det ger inte bara vårdgivarna utan även patienten kontroll på sitt liv.

Per Ahlbergs satsning ledde till att han nominerades till Årets webbentreprenör av tidningen Internetworld, och kammade alltså hem en 17:e plats.

Läs mer på Årets webbentreprenörer 2010

Taggar
Aktuellt