Mun-ter monter på Universeum i Göteborg

Munhälsa

Folktandvården Västra Götaland är med på Universeums nya utställning Hälsa som öppnar sina dörrar den 11 februari. Utställningen har fokus på den friska människan och Folktandvården har bland annat bidragit med en stor mun som barn och ungdomar kan gå in i och lära sig om anatomi och munhälsa.

Med satsningen på ämnet hälsa vill Universeum ge barn och unga kunskap om kroppen och öka deras möjligheter att göra val för ett friskt liv. Folktandvården Västra Götaland är med i utställningen med bland annat en stor mun som besökarna kan gå in i för att se munhålan inifrån. På en av tänderna kan man se tandroten och på en annan tand kan man ta bort en tårtbit för att se hur det ser ut inuti. Den som är modig kan även dofta på en pust av bra och dålig andedräkt. Utanför munnen finns det olika aktiviteter där besökarna kan lära sig om tändernas betydelse.

– Folktandvården vill öka kunskapen om munhälsa och tändernas funktion genom att visa den friska munnen. Vi vill främja tandhälsan för barn och unga och bidra till en bättre allmänhälsa, säger Eva-Karin Bergström, hälsoodontologisk koordinator.

Källa: Folktandvården Västra Götaland

Taggar
Munhälsa